Translate

söndag 19 augusti 2018

Söndag

Jag har bakat bröd, ett gammalt recept som jag bakade förr på 70- och 80-talet. Alla minns det som ett så gott bröd och tänkte att jag skulle prova igen. Jag hade ett svagt minne av att jag gjort det en gång på senare tid och hittade det här i bloggen från 2013. Jag satte igång brödbaket och eftersom det ska jäsa i två timmar tog jag en promenad och gick också hem till dotter Mia för att stryka till svärsonen.




Jag mötte maken, vad gjorde han här???? Hahaha!


Så kan det gå när man inte sköter sina uppdrag. En stor hög väntade på mig. Mia var hemma en liten stund så vi pratade först. Mitt i strykningen gick det upp för mig att två timmar hade gått och jag gick hem för att sedan cykla tillbaka när brödbaket var klart.


Det var nog bra att jag gick hem.


Kornkavring, det är en stor sats och det blev en väldigt kladdigt innan jag var klar. Jag har fortfarande inte fått tag på hela korn, jag använder krossat vete istället men det blir inte lika gott.


4 kommentarer:

  1. Jäsningen påminner mig om en saga där gröten bara svällde mer och mer (kommer inte ihåg mer). Kul att du la ut det här. Bröden ser ju jättegoda ut. Harald kanske vill kolla om ett fast boende i Spanien så ni slipper alla konstiga vägar som ni hade på er första tur med Boris. Kram.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ja det kändes nästan som den degen tog över! Nej, haha, det var en slump, han vill absolut inte tillbaka till Spanien! Kram

      Radera
  2. Ooops!! Den degen var rejäl!! Gott med hembakt bröd!! Nä nu får ni lugna er och hålla er hemma lite. Har hänt massor här på bloggen och i ert liv! Har flyttat runt en massa ”rum” här hemma så jag har knappt hunnit kolla på internet alls 😅😘 Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ja jag började ju undra hur det var med dig! Men är det någon som har fullt upp så är det ju du! Kram

      Radera