Translate

tisdag 19 mars 2019

Krakow


Idag vände vårt flyt, jag tänkte väl det, alltid något att oroa sig över. Vi åkte från parkeringen utanför Auschwitz och stannade när vi hittade en matbutik. Det är första gången vi handlar, bortsett från ett bröd och jag ville iallafall handla en gång i Polen. Efter det ville Harald försöka igen med att tanka vår gasoltub. På denna macken var det iallafall en engelsktalande kille som engagerade sig. Han lyckades dock inte utan menade att tuben läcker. Jag upprepar att det är en ny tub vi köpte hemma för att kunna fylla på gas i Europa, 2.500 kr kostade den! Harald googlade och hittade en återförsäljare  här för dessa Safe Fill tuber. Det var 5 mil dit åt fel håll, men vi bestämde oss ändå för att köra dit så att vi skulle vara säkra på att vi har gasol. Nu hamnade vi på småvägar och stundtals inga roliga vägar. Annars har vi bara berömt vägarna i Polen.


Vi hittade dit och de bara skrattade och riste på huvudena, de hade ingen aning om vad Harald ville med tuben. Det var inget de sysslade med. Vi fattade ingenting och blev en aning irriterade på varandra, vem skulle vi annars bli det på? Jag ringde till Gasolstationen i Helsingborg där vi köpt den och han visste ju såklart inte, han ville ha en bild på var den läckte och det skickade vi sedan när vi var framme i Krakow som var målet för idag. Vi hörde inget mer sedan. Fortsättning lär följa. Nu står vi iallafall på en trist parkeringsplats i Krakow, vi tog den för den ligger alldeles i centrum och efter en snabb fika gav vi oss ut.


Nu blir det många bilder igen, ytterligare en fantastiskt fin stad.







Hästarna, fint utsmyckade med vackra vagnar körde omkring med turisterna.




Det var någon slags festival med mycket hantverk, så roligt att titta på, Jag köpte ett par örhängen.



Dessa var jag så sugen på, kavlar med olika mönster som en sedan kunde göra kakor med formar. Det fanns också små stämplar. Vilken rolig grej, jag har aldrig sett det förr. Men, jag sparade de pengarna, vi frossar tillräckligt ändå just nu.



Det var så mycket fina hus, jag hade kunnat gå omkring i flera dagar och bara fotografera detaljer.







Krakow har mer än 125 kyrkor varav 60 st finns inne i gamla staden.











Krakows teater.





När vi gått runt och tittat och började frysa gick vi in i en av alla restauranger, vi hade fin utsikt över torget och hästskjutsarna.




Ni tror det nog inte, men det var jag som beställde Ribsen och Harald tog en pizza.



Det började skymma när vi gick tillbaka hem till Boris.


Detta konstverk är känt och är så vackert och pampigt.


Vi var så nöjda och glada över att ha varit här, så vackert och den gamla staden räknas som en av Europas finaste.

1 kommentar:

  1. Ohhh!!! Ååhhhh!! Ahhh!! Men duuuu såååå vackert!!! Otroligt! Och god mat!! Men sååå trist m gasolen, hoppas det löser sig. Kram❤️

    SvaraRadera