Translate

fredag 22 mars 2019

Wien


En dålig dag kan bli en fin nästa dag och det blev det. Det är märkligt hur fort det kan kännas bra igen. Igårkväll kom vi till en så fin ställplats, Reisemobil-Stellplatz Wien som är så välordnad och välkomnande. Den är bemannad med så hjälpsam personal så efter allt strul blev jag så glad över det. Vi har nu också fått adress till ett gasolställe så får vi se imorgon om det kan hjälpa något. 




Jag har ringt Gasolstationen i Helsingborg igen och senare fick vi sms med deras svar från leverantören att de inte har någon dealer i Österrike, men några i Schweiz. De tror att vi har problem med en vänstervriden adapter. Jaja, vi får väl se vad som går att göra.

Imorse tog vi tunnelbanan in till centrum av Wien, stationen är bara några hundra meter att gå från ställplatsen, lätt att hitta. 


Idag har vi varit riktigt imponerade av oss själva som lyckats med att ta oss in till centrum.


Vi har strosat omkring i Wien hela dagen, vilken stad och vilka byggnader. Jag är helt såld, så många fina städer vi har sett hittills, var och en på sitt sätt, men det vete sjutton om inte Wien tar förstapriset. Ett helt underbart väder är det också. 


Först gick vi den långa stora shoppinggatan och tittade på så mycket fint.


Varför inte en rabarberhatt?


Vackra påskägg.







Åh, men är det inte vackert?



Alla byggnaderna är så vita och vackra, vi förstår att de underhåller hela tiden. Det var stor skillnad mot de städer vi varit i tidigare.


Här syns skillnaden. Bilden under är från ett annat hus.










Nu var vi fikasugna och vad var inte bättre än att sitta här och titta ut över den vackra parken.



Vi delade på en Apfelstrudel, jag åt det mesta!


Caféet inne i Palmhuset.



Besöket här i Wien var helt oplanerat och tyvärr har jag inte alls läst på utan vi har bara gått omkring och tittat och njutit. Bildkavalkad igen alltså.




















En liten vilopaus i en av de vackra parkerna.






Innan vi skulle åka tillbaka ville Harald äta Wienerschnitzel, vi hittade inga restauranger, fattade inte riktigt var de var, vi var helt klart på fel gator ur den synvinkeln. Det blev ett rätt tråkigt ställe och Wienerschnitzeln var inget speciellt, bara dyr. Jag åt en pizza.


Vi åkte tillbaka till Boris, ganska trötta efter att ha gått en bra bit över 1 mil. Särskilt Harald som har den där förkylningen som jag nästan är bra från nu. Vi kunde duscha i den så fina serviceanläggningen här och har en skön kväll.

Jag vill bara också säga att jag är så glad för kommentarerna här även om jag inte svarar. Vi har ännu inte haft wifi någon gång utan använder vårt 4G så lite begränsad är jag.

6 kommentarer:

  1. Åh, kul att se bilderna, Vi var ju där i somras och jag håller verkligen med om att staden är helt underbar💛

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis när jag skrev att jag inte hade wifi så kom vi till Slovenien och där har de wifi på campingen! Wien kan du och jag resa till någon gång! Kram

      Radera
  2. Uuunderbart!! Och då glad jag är för er skull att de känns bra igen. Det ska nog reda sig m gasolen ockdå. Det är en fröjd att få hänga med er hursomhelst, i med och motgång❤️❤️❤️ KRAAM

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Och idag når vi havet igen, ska bli så härligt! Kram

      Radera
  3. Såå fint och rent och fantastiskt vackert..fick du inte lust att dansa en wienervals bland dessa historiska vingslag..och härligt med en bra dag dom andra kan man lägga i glömskeboxen...kram Gunnel :):):)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det finns hur mycket som helst att uppleva där, en wienervals ja det hade inte varit så dumt, hade ingen danskavaljer haha! Det är konstigt men det där besvärliga glömmer en snart när det är bra! Kram

      Radera