Translate

tisdag 5 mars 2019

Måndag och tjejträff

Nu är det inget roligt väder, har fullständigt ösregnat denna måndag från och till. Jag tänkte kombinera ett besök på vårdcentralen med en promenad, men blev helt dränkt på bara den korta biten därifrån och hem.


På vårdcentralen skulle jag bara ta en sköldkörtelprov, jag behövde ny medicin och då ville läkaren ha ett nytt prov på hur jag ligger. Jag opererade bort min sköldkörtel 1996 då jag hade giftstruma.


Vädret inbjöd istället till lite bakning. En liten småkaka till kaffet när vi kör, men även hemma såklart. 


Brysselkex receptet finns i tidigare inlägg, jag gillar dessa småkakor.


En stor sats med Musli att ha med i Boris husbil. Jag är nästintill beroende av min frukost i form av fil och musli, men när vi är utomlands går även naturell youghurt bra.


Jag hjälpte barnbarnet Anna med utskrift av några foton och efter lite "problem" gick det bra haha! Jag cyklade hem till henne i regnet för att även göra några fotograferingar, där var det full fart! Anna är som jag i yngre dagar, jag kan så känna igen mig. Det gick inte att fånga henne på bild.


Barnbarnet Sanna var också där och skulle ha lite hjälp och stöd med ett skolarbete. Anna lagade en stor middagsgryta samtidigt.


Både Mathèo och Mellie satt med vid bordet och är bara så goa.





Fotograferingen på Annas samarbete på hennes blogg gick bra, iordningsställande på barnens rum och ut med barnvagnen och på med regnskydd gick i rasande fart.

Igårkväll var jag på tjejträff hos Margareta med Ame och Ingrid, vårt vanliga gäng som träffats sedan ungdomsåren. Vi hade en privatchaufför dit och hem haha! Vad ska ni göra? undrade chauffören och trodde kanske vi skulle ut på krogen. Vi ska på syföreningen sa Ame. Det lever kvar, det hette så när våra barn var små och vi hade träff varje vecka. Då stickade vi och sydde, men någonstans på vägen blev det viktigare att bara prata.


Lite bubbel är fint att börja med.


Vi fick en helt underbar Fisksoppa med både lax, torsk och räkor, den var makalöst god, vad jag njöt.






När vi redan ätit av den goda äppelpaj blev det ett foto. Den var så god med rosmarin och flingsalt, Margareta har lovat mig receptet.


En så härlig kväll med mycket prat som vanligt om allt möjligt, vi har hur mycket somhelst med samtalsämnen att plocka upp. Vi stöttar varandra och glädjs med varandra i allas våra liv.

2 kommentarer:

  1. Jag känner att jag hakar upp mig och tjatar på med mitt ”underbart” men det är ju just så det är! Och du är nog fortfarande rätt så full fart som du säger attdu var i unga dagar. Glädje!! Kram💚

    SvaraRadera
  2. Tack, haka du på bara, är så glad över dina kommentarer! Nja, jag har blivit lugnare, har väl snarast blivit tvungen till det haha! Kram

    SvaraRadera