Translate

söndag 17 mars 2019

Wroclaw

Vi lämnade vår fina ställplats i Dresden, Stellplatz Wiesentorstrasse, vi trivdes där. lugnt och fint och nära centrum. Vi körde vidare mot polska gränsen och passerade där utan stopp eller annat konstigt. Vi stannade vid första bensinmacken för att köpa en dosa, ViaToll, som vi måste ha i Polen. Den laddas sedan med pengar och dessa dras medan vi kör, det piper till emellanåt. Detta var heller inte alls några problem, hon pratade visserligen polska med mig, men förstod när jag pratade engelska.

Vi hade sett ut en ställplats i staden Wroclaw som ligger på ungefär halva vägen till Krakow. Vi hittade dit direkt, nu är jag riktigt stolt över oss! Den heter Parking Wrowlaw ul. Purkyniego.


Vädret idag var så fint, sol och värme, nu ser vi på prognosen att det bara är idag, men vi får vara glada för denna dagen. Efter en snabb fika promenerade vi till centrum. Alltså, vilken helt underbart fin stad, fantastiska hus, fint med kanaler runt staden och massor av människor ute denna söndag. Vi var så positivt överraskade och njöt så när vi strosade omkring.






 









Det hände saker överallt, såpbubblor här, massor av musiker som spelade, mänskliga statyer och olika uppträdande.



 


Även en flygel med en man som spelade.




Vi hade bestämt oss för att äta ute idag, vi passar på nu när vi är i Polen där det är billigt. Dessutom var det väder att sitta ute och stället vi valde råkade vara italienskt. Jättegod mat och med vars en stor öl kostade det 131 kr för oss två.







Så nöjda gick vi tillbaka till Boris och hade en lugn kväll med svensk TV.

4 kommentarer:

  1. Så himla fint det ser ut där💛

    SvaraRadera
  2. Så mysigt det ser ut här och jag tycker jättemycket om husen med alla dessa olika färger. Tänk att kunna gå ut och äta för det priset, toppen. Ser framemot nästa visning. Kör försiktigt. Kramar.

    SvaraRadera
  3. Vilka fina bilder! Vi har ju seglat där flera gånger för vi gillar verkligen landet. Dessutom är det ju så billigt, lönar sig knappt ibland att laga maten själv 😃 Ni verkar ha en behaglig resa med många fina upplevelser. Här hemma är det aprilväder... 😣längtar efter våren nu 🌞 Kram

    SvaraRadera
  4. Men duuuu så vackert!! Härligthärligt!! Och mysigt att äta ute,ute liksom😍Kram

    SvaraRadera