söndag 28 augusti 2016

Gränna

Sovmorgon igår och vi vaknade till ytterligare en fin dag med ännu en ny utsikt. Kusin Naiva och Roland tog den långa promenaden för att se Bosse och sedan körde vi dom tillbaka och fortsatte sedan. 
Denna dag hade vi planerat att åka till Bottnaryd som ligger mellan Jönköping och Ulricehamn. Där finns ett gammalt säteri Gunillaberg som den danske konstnären Tage Andersen har gjort till en värld av natur, konst, byggnader och djur i samklang, allt som ett enda stort konstverk. Vi blev lite frågande innan vi kom fram, en smal, smal och krokig väg rakt in i skogen, men plötsligt dök en öppning med en stor parkering fram. 
Detta är något av det finaste jag sett, bara gå omkring och njuta av allt detta fina, det går knappast att beskriva, finns inga ord känns det som. Jag är så glad över att vi körde dit, jag fick tipset av min vän Tina, tusen tack! Lite bilder att njuta av får ni ta del av, men har ni möjlighet, åk dit!Djuren går överallt, mer eller mindre inhägnade. Här kommen ett litet vietnamesiskt hängbukssvin.


Hella denna är byggt upp av någon slags clematis.Själva huvudbyggnaden.
Massor av höns av olika ras överallt. Även getter finns det gott om.


I år firar Tage Andersen att det är 40 år sedan han blev känd i Köpenhamn för sina skapelser. Det gör han genom att ha designat en massa glaskannor som stod på många ställen med blommor och gräs. Alla kannorna är signerade och till salu. Dom är så vackra. 
Jag var flera ggr i Köpenhamn och tittade in på hans butik och sedan var vi i Norrvikens Trädgårdar i Båstad när han var där. 

Även i skogen fanns olika installationer av olika konstnärer. Jag promenerade där och kom även till ett stort område där det är planterat massor av liljor. Nu var det mesta utblommat men en del fanns kvar och bara av dom hängde en tung doft av liljor, helt fantastiskt. Jag skulle kunnat visa hur många bilder som helst.....

Tage himselfe.Det var nästan svårt att gå därifrån.


Vi fortsatte till Gränna och ställde oss på en ställplats á 180 kronor nere vid hamnen där båten går till Visingsö. Vi tog en liten promenad och kollade upp båttiderna annars orkade vi inte mycket mer. Åt middag och hade det bara skönt. Lite simpel middag idag, färska tortellino med pesto och ricottaost (alltså färdigköpta) också en ostsås därtill och några goda små tomater från Sandflyget.

Vi har el här och kan ladda allt som behövs, men inget wifi, det är verkligen snålt med det överallt. Jag har dåligt med  surftid i min Iphone så det tar en evig tid att komma ut på internet och därför svarar jag inte just nu på kommentarerna, jag snyltar på Haralds när jag uppdaterar bloggen och han blir lite kinkig då. Men, snart är det ny månad och då går nog min igen. Jag läser iallafall era kommentarer och blir glad över dom.

6 kommentarer:

 1. Så härligt ni har det med Bosse ☺ skönt att inte behöva bry sig om det blåser...för mycket? Från fel håll? För lite? Blåser för kallt? 😃 så mycket det finns att upptäcka i vårt egna land. Du visar det med dina fina bilder. Kramar från oss på ostkusten.

  SvaraRadera
 2. Så härligt ni har det med Bosse ☺ skönt att inte behöva bry sig om det blåser...för mycket? Från fel håll? För lite? Blåser för kallt? 😃 så mycket det finns att upptäcka i vårt egna land. Du visar det med dina fina bilder. Kramar från oss på ostkusten.

  SvaraRadera
 3. Alltså... Vet inte varför min kommentar läggs in två gånger.....😕

  SvaraRadera
 4. Alltså... Vet inte varför min kommentar läggs in två gånger.....😕

  SvaraRadera
 5. Makalöst vackert!!! Mållös!!! Tack för att du visar och berättar ❤️ Härligt att höra och se att ni har det gott !!! Kraaaam Anna 😃

  SvaraRadera
 6. Oj vad kul att se flera platser som vi varit och besökt och ser fram emot bilder från Visingsö. Ha det bra vidare på landbacken. Kramar.

  SvaraRadera