Translate

lördag 6 augusti 2016

Hemma och eftertanke

Fredagmorgon vaknade vi till regn och en väderprognos som inte bådade särskilt gott. Vi tog det lugnt, Harald gick iväg och besökte en gammal vän och när han kom tillbaka var vi helt överens om att inte vara kvar utan köra hemåt. Det såg inte ut som om det skulle gå att använda Lasses båt pga hårda vindar och vi kunde inte hitta på något mer att göra i området. Vi fick först köra och lämna nycklarna till Lasses båt och passade på att stanna till i Antikbutiken med Haralds barndomsvän. Tyvärr var hon inte där så vi körde vidare.


Gullaboden i Fjällbacka där vi varit en del tidigare år.

Vi åkte mot Lysekil där vi skulle köpa en sak till vännen Ola och fick en färjetur till. När vi passerat Göteborg stannade vi för att fika innan vi fortsatte till Ullared.
En ganska trist ställplats på en jättestor grusplan strax utanför Gekås i Ullared. Jag lagade middag, en korvgryta och sedan hände inte så mycket mer än att grannar festade till ordentligt och hade en kariokemaskin med högtalare så det dånade över hela platsen. 
Idag blev det så shopping, en gratisbuss till varuhuset som ligger några km från ställplatsen. 
Vi handlade inte några massor precis, men hittade en del av det vi ville. En kasse är dessutom beställda varor och inte vårt.


Nu är vi alltså hemkomna, lite tidigare än vi tänkt, men tar en paus innan vi senare i månaden ger oss ut igen. Vad har vi då lärt oss? Vi måste planera om packningen i förrådet baktill, det blir en aning jobbigt när något behövs som är helt blockerat. Vi måste lära oss att det går fort att förflytta sig och vi ska planera bättre, vart vi ska och vad vi vill se. Köket fungerar inte så bra, jag skulle behöva en avställningsyta och skall fråga sönerna om det, jag tror det går att ordna. Vi ska komplettera med lite andra saker, en matta på toaletten, den dörrmatta att lägga utanför ingången när vi står på plats att ställa skorna på, fleecefiltar att skydda klädseln med köpte vi idag och även lite andra småsaker. Vi är väldigt nöjda annars och börjar acceptera att ställplatser och parkeringsplatser är just det, inte alltid de där fina ställena som bara finns i mitt huvud. Det är vad jag kommer på just nu, finns säkert mycket mer.

Nu fortsätter jag att uppdatera här som vanligt, inga påminnelser på Facebook, så vill ni hänga med mig så fortsätt titta in! 

8 kommentarer:

 1. Lysekil, dit var maken och sonen i tisdags bara ner och vände för att köpa en grej till en av traktorerna. Ni hade nästan kunnat ses😃 Ja nu har kommit på lite tips och trix såhär första turen. Tycker ni är duktiga😃 Hoppas du hinner scrappa lite nu innan ni åker igen. Kram Anna 💚

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jösses, det går ju att köra sådär alltså, vi börjar fatta det nu haha! Ja jag längtar efter scrapbordet och har ju en massa nya saker, ska fota och visa dig. Kram

   Radera
 2. Välkomna hem ..skönt med en paus kanske..vi har lite konstigt väder om man skall uttrycka sig vänligt..men har vi tur kan det bli en runda till med fint augustiväder..och så klart att jaq följer er vidare..det är så roligt och ett måste att kolla varje dag :) Gunnel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Gunnel, ja vi får hoppas att inte sommaren är slut än.... Kram

   Radera
 3. Jag hänger på vad Gunnel skriver. Hon kan verkligen få till det. Jag kan bara "kanslisvenska" i princip = yrkesskada efter 40 år på kommunen, fast måste erkänna att jag har aldrig varit bra på uppsats i skolan. Du Titte och Gunnel måste haft stora A i detta ämne. Sommaren tror jag kommer igen i slutet av nästa vecka, hoppas jag, då vi skall ha en tripp till Alingsås och då vill jag ha fint väder. Kramar till er och jag ser framemot i morgon då jag öppnar datan igen för att kolla här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kära Ulla, nu skall du inte va så blygsam..läser dina kommentarer med lika stor nyfikenhet och glädje som du läser mina..!! Men jag tycker det är roligt att skriva och har alltid gjort, men slår dig på maskinskrivning i hastighet har jag aldrig lyckats med, där var eller är du en stjärna Kram Gunnel

   Radera
  2. Tack Ulla, jag busade nog mest i skolan, men vaknade upp när jag gick gymnasiet på KomVux! Fast jag har alltid gillat att skriva.Ja, men då hoppas vi på sommar snart igen! Kram

   Radera
  3. Tack Gunnel för din uppmuntran och jag älskade att skriva maskin därav blev det väl att det gick "litta" fort ibland. Ha det så bra vidare säger jag till både Gunnel och dig Titte! Kramar.

   Radera