Translate

torsdag 4 augusti 2016

Grebbestad igen

Frukosten i Kolvik förgylldes av en dykare, Gullmarsfjorden är ett populärt dykarställe och denne hade en stor fotoutrustning med sig. Bror Lasse ringde och bjöd oss på middag på kvällen, de kör nog hem någon dag tidigare pga av det dåliga vädret, så vi bestämde oss för att köra tillbaka redan  nu. 


Vi hade dagen på oss och körde ut till Flatön för ett besök på Flinks Handelsbod och samtidigt fick vi se Malö strömmar som är så fint. Småvägar också bäst av allt två båtturer, först en liten ut till Flatön och tillbaka och sedan en längre tur över till Lysekil.


Titta nogs så ser ni en liten rådjursunge.


Första färjeturen.Fint fikaställe utanför Handelsman Flink.Här fick Harald lite familjeminne, National kassamaskin som hans morfar var generalagent för.Den längre färjeturen över till Lysekil.

Flinks Handelsbod är en riktig turistfälla, men vi tog en fika i Bosse med underbar utsikt. Ett stopp till utanför Lysekil för att handla i en stor matbutik innan vi rattade in på grusplanen utanför Edsviks camping vid Grebbestad. Lasse och Heléns dotter Johanne hade kommit i veckan och hon och Lasse kom på ett litet besök för att inspektera innan vi fick låna dusch-och toakort och fick en välbehövlig dusch. Det går att duscha i Bosse, men vi skjuter på det så länge vi kan. 

På kvällen, mellan regnskurarna, kunde vi sitta ute på deras altan och äta en god Tacobuffé. Vi flyttade in i stugan efter maten och hade en trevlig kväll tillsammans.

Jag har äntligen läst ut en bok, jag som trodde att jag skulle läsa mycket.....

                                            

En underbar bok om en flicka som hamnade snett i tonåren efter att ha mist sin morfar och hennes väg tillbaka. Skildrad från USA och Chile. Läsvärd.

3 kommentarer:

 1. Det ser lite vågat ut att parkera så vid vattnet 😜 Men det är vackert!!! Trevligt med sällskap och god mat. Förstår att ni drar på att duscha i bilen. Det blir ju rätt blött .. Bättre att passa på vid campingar o dyl. ju. Tack för ännu en härlig uppdatering. Kram 💚

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt med kassaregistret också !!! 😃

   Radera
  2. Tack Anna, ja är det något som stirrar upp mig så är det när Harald kör bilen så nära stup eller liknande, medan han som vanligt är helt lugn. Kram

   Radera