lördag 27 augusti 2016

Osby

Igår körde vi rätt mycket fel, annars har ju allt gått på som en räls denna gången och vi började få något slags tryggt självförtroende. Först körde vi till Haväng, små vackra vägar och vilket landskap, det är helt otroligt. Vi körde ut på en liten väg med Ravlunda skjutfält på båda sidor om oss och på det sättet helt platt och otroligt fint. 
Väg och väg, en liten grusväg med fåren som närmast.Vi körde en annan väg ut till naturreservatet som har en väldigt gammal historia, vackert och intressant.Harald hade sedan problem med att lägga in Wanås på gps:en. Vi skulle åka till Wanås Konstutställningar som jag länge velat se. Det ligger någonstans mellan Hässleholm och Kristianstad och som vi körde hit och dit. Vi hade både paddan och Iphonen på med olika inställningar som pratade och jag höll på att bli galen eftersom de sa olika saker. Vi hittade dit till slut, men fick se många små vägar och mycket skog. Allt var glömt när vi väl kom dit. Jag älskar sådana ställen och det är så spännande att se vad som finns. Vissa konstverk blev vi mer förtjusta i och andra mindre, precis som det ska vara. Vid ett tillfälle hörde vi en flicka kalla på mamma och sedan återkom det i olika ljudstyrka och från olika håll. Det tog ett tag innan vi fattade att det tillhörde utställningen och det var rätt kusligt. Vädret är väldigt varmt och egentligen passar det bättre för en stranddag än att gå omkring, vi blir helt utmattade. 
Först tittade vi inne i huset och redan där fanns en utställning med dessa djur som återkom lite överallt.


Önsketräd där man kunde skriva en önskan och hänga upp, kul!


Kirkeby som vi även har i Höganäs.


Gulmålade träd som gav en läcker effekt, Harald tyckte det var rätt löjligt haha.


Han var mer intresserad av snapphanarnas gamla ek, han är mer historieintressad än konstintresserad, tur att denna fanns här.

Gormley som också finns på Kyrkplatsen hemma, han här ser mer ledsen ut och tittar mer än vår som spanar ut efter lite äventyr.Kissar i naturen


Vi körde sedan till Osby efter att ha irrat omkring i Broby och letat efter min kusin Bengts hus. Bengt och Conny var inte hemma, på resa i Italien. I Osby stod vi på en gratis ställplats, jättefint vid Osbysjön som kallas Spegeldammarna. Vi var utsvultna och jag gjorde hamburgare som vi åt ute, så gott trots getingar och värme. En liten nap blev det i våra utestolar innan vi plockade ner cyklarna för att cykla till min kusin Naiva och Roland. Hos dom blev det kaffe på deras balkong och så roligt att träffa dom. Vi cyklade tillbaka i denna underbara kväll.
3 kommentarer:

  1. Jag tycker mig, i dina texter, skönja lite aha-upplevelse att vara ute och köra med Bosse. Tror att ni kommer att bli riktiga landkrabbor till slut. Fortsatt trevlig upptäcktsfärd för er. Kramar.

    SvaraRadera
  2. Roligt att se Naiva och Roland💛

    SvaraRadera
  3. Nu är vi hemma igen. Har försökt packa scrap grejer för träff i Bollnäs imorrn.. Undrar om jag har något användbart med alls ... Härliga äventyr och fina platser ni visar oss 😍 Tack !!! Sov gott ❤️ Kram Anna 😃

    SvaraRadera