Translate

lördag 13 augusti 2016

Tidig morgon

Tidig morgon blev det igår, rätt skönt att sätta igång som när jobbet väntade. Både jag och Harald har en tendens att dra ut mer och mer på frukosten med morgonTV och dator. Jag skulle sköta morgonen med mina barnbarnsbarn Alva och Alice och få iväg dom på förskolan. Föräldrarna hade tidiga uppstartsdagar på sin resp skola också slapp töserna  (och dom) gå upp jättetidigt. När dom väl vaknat och kommit över chocken att det var jag som var där haha, ja dom var såklart förberedda och till slut gick det bra.  Frukosten körde ihop sig lite när Alice absolut skulle ha gröt. Sedan jag låg en lång period på sjukhus i min barndom har jag aldrig kunnat äta mannagrynsgröt och har därför aldrig gjort det. Det gick bra ändå med en tös på armen och en på pallen som skulle vispa, puuhh!



Efter att dom klätt på sig kläderna som var framlagda så skulle dom ha tottar i håret och det gick bra, alltså det blev inte så perfekt precis, men rätt bra ändå. Tandborstningen går som en dans, dom är jättenoga med det och inga protester där.


Springcyklarna till förskolan, en halvtimme försenade, men jag fixade det och töserna var glada! Dom lekte att dom var båtar och sjöng hela tiden "Skepp ohoj" och cyklade i slalom vilket gjorde att jag hann med utan att springa.


Jag hade planerat att fortsätta en promenad på kyrkogården och hade packat ner mina objektiv till kameran för att försöka ta lite bilder. När vi skulle iväg stod jag en stund vid ytterdörren och tänkte "har jag nu allt med mig, har töserna allt" osv innan jag slog igen dörren (har ingen nyckel till deras hus). Efter en stund hade jag ändå glömt min ryggsäck med objektiven, fasen vad jag blir trött på mig själv. Ilsken blev det ingen extra promenad och inga fler bilder.


Istället bjöd jag min syster Anita på lunch. Äggkaka med stekt fläsk och lingon. Gott och trevligt.

På kvällen var vi hembjudna till vännen Margareta och hennes särbo Sten. Det var första gången vi fick möjlighet att träffa Sten och det var så trevligt, vi hade en rolig kväll med mycket god mat.


Bubbel med ett jättegott tilltugg.



Förrätt, en av mina favoriter, Rödbetor med getost och pinjenötter.


Det följdes av And med körsbärssås, potatis och bönor, så gott.


Efterrätten, en jättegod egengjord apelsinglass med hallon och psysalis, mums.


Tusen tack för en trevlig kväll som, som vanligt, slutade med en rask promenad till bussen från Viken vid midnatt.

4 kommentarer:

  1. Så duktigt att laga mannagrynsgröt. Det skulle jag aldrig klara. Jag låg ju på sjukhuset samtidigt med dig när de tvingade oss att äta det. Den sköterskan hade jag velat träffa och berätta vad hon ställt till med. Fyyyyy!!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ja vi åt och vi spydde, fast jag kommer inte ihåg så mycket, har ett minne från när jag låg ensam kvar och mor och far stod utanför en glasruta och visade upp en docka som jag skulle få när jag kom hem. Man fick ju inte ha något med hem som man hade där. Detta är ju inte klokt egentligen, jag var väl i tvillingarnas ålder, ca 4 år tror jag.

      Radera
  2. Heja dig vad du är BRA !!! 😃 Du grejar det mesta du. Helt mänskligt att glömma något då det är dagiskaos och lite bråttom. Även om det ändå är irriterande..... Massa god mat igen, mums! Vilket elände den sköterskan ställde till med i era barnaår, trist. Kram Anna 💚

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, tack, gör ju mitt bästa i varje fall haha! Ja du, på den tiden gick det till, känns som århundrades sedan. Kram

      Radera