Translate

onsdag 23 december 2015

Lillejul och matlagning

Jag vet att det är löjligt att säga att jag är trött, folk här blir galna på mig, men jag har och har alltid haft väldigt mycket krav på mig själv. Jag kan helt enkelt inte hejda mig och försöker jag blir det jäkligt tråkigt. Inatt hade jag grönkål i ugnen, första gången jag provar att göra grönkålschips och det blev bra.


Jag fortsatte med att göra revbensspjället innan jag fick tillåtelse att komma till dottern (inte för tidigt) haha! Jag har inte smakat dom, men dom verkar goda iallafall.


Jag tog en liten extrapromenad på väg till Mia, det var skönt på morgonen, men under dagen satte det igång att blåsa jättemycket.




Vi hjälptes åt att tillaga morgondagens kalkon, Mia hade köpt en färsk kalkon på över 5 kg så den var svår att hantera. Den blev dock jättefin, Julkalkon. Jag skar upp den och gjorde sås också så kan man bara värma den i ugnen någon timme innan den ska ätas imorgon.



Här sitter herrn i hemmet, har det bra, läser kvällstidningen och tycker att vi väsnas i köket. Jag gick hem medan kalkonen var i ugnen och då tyckte Harald att vi skulle äta något. Det blev en paus på Garage.


När vi kom var det inte så mycket folk, men under tiden vi var där vällde folk in och det blev fullt. Populärt ställe det där Garage, läckert är det också.



Klar hemma hos Mia fortsatte jag med en Janssons Frestelse och Risgrynsgröten. Harald kokade julskinkan och fixade den.





Det allra bästa med skinkan är skinkmackan på lillejulskväll. Nu är också bordet dukat för jullunchen här hos oss imorgon så allt känns färdigt, även jag.

Lite julpyssel har jag också gjort. Denna är till Mia och Jonas, jag kunde inte låta bli att göra dessa av boksidor till bokälskaren. Jag har klippt ut rundlar med mönstersax i olika storlekar, störst nertill och sedan mindre och mindre, dessa är sedan trädda på en grillpinne och avslutas med en silverstjärna i toppen. Jag tryckte hål med en syn på en drivvedsbit och limmade fast pinnen med limpistol. En liten tomte fick sitta där, men den kan lyftas bort.


Med detta vill jag önska er alla en härlig Julafton imorgon!

6 kommentarer:

  1. Vad i all världen är det du har klippt sönder för att göra granar av?/Anita

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ett gammalt ex av Svenska Akademins ordlista!

      Radera
  2. Perfekt med böcker som julgran! Den kommer jag att spara! Tack och tack för hjälpen idag med kalkon och annat. Vila nu och sov gott inatt så du orkar med tomten imorgon, kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sovningen gick bra, en trevlig jullunch är passerad och snart kommer vi.......

      Radera
  3. MUMS!!! Vilken massa god mat du gjort, jag blir alldeles hungrig såhär på natt kvisten :) Och kål igen, fast grön, ser gott ut!! :)
    Ser verkligen häftigt ut där på Garage, ett till ställe vi måste gå på "när" jag kommer till dig!! :) Underbara granar du gjort, har kikat på såna jag med men inte blivit av, super snyggt!!!
    Idag blev det både mandel och knäck iallafall!! Även Marknads Nougat, en stor favorit för mig :) Ha nu en alldeles underbar jul afton i morgon min vän!! Vi hörs!! KRAM Anna :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Marknadsnougat, hörs inte dumt, jag har inte gjort något godis i år, men fått underbart god RockyRoad av Mia. Det blir tillräckligt med sött ändå tror jag och jag är gift med en sötfrossare så jag håller igen lite där haha. Ja, Garage är häftigt, ligger på gamla industriområdet där även Saluhallen finns, "grabbarnas" ställe med motorcyklar och annat. Nu njuter vi av julaftons festligheter och tacksamhet! Kram

      Radera