Translate

torsdag 7 juni 2018

Hemma

Vilken konstig dag detta blev. Vi stod på en parkeringsplats i Barsebäck och fick ta en snabb frukost inne i bilen innan vi körde hemåt. Redan igårkväll fick vi veta att det var ett stort strömavbrott i Höganäs på grund av en olycka där någon viktig elstolpe blev påkörd. Hur kan sådant hända? Strömavbrott för 17.000 hushåll och både internet, mobiler och avloppsvatten utslaget. Det sades imorse när vi kollade att kl 11 skulle strömmen vara tillbaka och vi gav oss iväg. Strax söder om Helsingborg fastnade vi i en olycka på motorvägen och fick stå där en hel timme.


Massor av ambulanser, stora räddningstjänstbilar och polisbilar kom i strid ström med blåljus.


Så småningom ersattes dessa av bärgningsbilar och till slut kunde vi krypköra förbi olycksplatsen.


Vi var in på Biltema och handlade lite, men när vi var hemma hade fortfarande inte strömmen kommit tillbaka. Vi hade börjat fundera över vår kyl och frys i lägenheten, men eftersom vi inte varit hemma och öppnat tror jag vi klarade det mesta. Konstigt var det dock att inte kunna använda telefoner och inte kunna tända lamporna vid behov.


Jag gav mig ner för att bada, hade längtat efter det. Det blåste ganska mycket därnere och kändes inte så skönt att sitta där. Jag badade iallafall, simmade ut till flotten, dök och roade mig. När jag kom upp såg jag skyltarna! Nu går det alltså inte att bada på några dagar. Vad vi är sårbara!


Strömmen kom tillbaka en liten stund vid 3-tiden men bröts igen. Till slut var vi hungriga och jag gick ner och lagade mat i Boris, bra med gasol! Vi hade också kunnat ladda telefonerna, men det hjälpte ju inte mycket när vi inte hade anslutning. 


Närmre femtiden var strömmen tillbaka och nu ska det väl hålla hoppas vi. Jag tycker mest synd om alla som ska ha student imorgon och lagat mat som får slängas eller skulle lagat mat. Vi fick middag iallafall och jag passade på att koka en kanna kaffe också!
Jag har inte haft möjlighet att svara på kommentarerna här, men ska titta över det nu!

2 kommentarer:

  1. Strömavbrottet visade på hur sårbara vi är. Vi fick först strömmen tillbaks som du skriver ungefär 16.30 och sedan har inget hänt. Så skönt när allt blev som vanligt. Alla kommunikation hos oss gick över till DK men skötte sig bra när strömmen kom tillbaks och gick över till SV utom min data som jag nu fått fixat på morgonen hos vår operatör och det gick som smort, bort med locket till batteriet och tryck på reset i 15 sek och ta ur batteriet och sätt tillbaks det och så var det klart! Otroligt smidigt om jag bara visste det och hade vågat. Du har nog fixat till allt så det är OK sån proffs som du är vad gäller data och skrivare mm. Nu stundar en härlig dag för våra studenter och en härlig helg har vi framför oss med sol och förhoppningsvis bad för er badentusiaster. Ha det gott och kram på er båda!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja en riktig tankeställare för många tror jag inkl mig själv. Jag tror att allt har fungerat helt av sig själv här hos oss! Nu är det bara badet som får vänta. Sonen Fredrik som jobbar som elektriker på Reningsverket säger att han nog skulle vänta till iallafall söndag. Kram

      Radera