Translate

onsdag 20 juni 2018

Knuthenborg och Praestö

Vi körde iväg direkt efter en jätteskön frukost ute till Knuthenborgs Safaripark. Vi ville ha hela dagen på oss där och sedan köra en bit tillbaka norrut.


Jag blev först riktigt irriterad på tjejen i luckan när vi skulle köra in. Vi har Bropass och därmed med i klubben som får olika erbjudande. Jag hade precis fått erbjudande på mejlen om 20% rabatt på inträdet här, vilket gjorde en hel del. Nej, hon skulle ha ett särskilt papper, men jag har det ju på telefonen och jag har kortet? Jag undrade hur jag skulle få det pappret, men det visste hon inte. Jag skall kolla det när vi kommer hem, så jäkla irriterande.


Först mötte vi dessa djur och kunde stanna och gå ut och klappa, dom var väldigt närgångna.



När vi körde genom vissa område med farliga djur fick vi inte gå ur. Det var riktigt spännande.










Vi fick parkera bilen för att se apskogen och vi åkte med deras tåg runt där istället.






Här fanns också lemurerna och lite annat.






Vi fortsatte och köra.






Vi parkerade Boris igen vid Dinosaurparken. Först åt vi lite lunch, det var dags haha! Parken var väl lite sådär, fint gjort med alla de urtida djuren, verkliga och de rörde sig och lät som de gjorde en gång i tiden.



Parken var också som en urtidsskog.


När vi var nöjda där körde vi och parkerade vid deras äventyrsland, Limpopoland, den var kanske egentligen för lite mindre barn, men några saker roade även oss.




Denna var ju roligast, Congo Splash.






Vi avslutade vistelsen med en rejäl glass.


Rätt utmattade körde vi till Praestö som vi tyckte låg på lagom avstånd inför morgondagen. En jättefin ställplats i hamnen och till vår lycka fanns det också en badplats.



Jag och Ebba badade, Wille ångrade sig!


En jätteskön dusch efter det och sedan gjorde jag middag. Vi åt den frysta kalopsen som jag gjort hemma med potatis och lingon.



Vi tog en kort kvällspromenad i solnedgången, det var vad vi orkade.



Imorgon åker dom hem, Ebba och Wille, det kommer att bli tomt!

2 kommentarer:

  1. Wow, ser ut som en lyckad dag, jag saknar dock kortet i bilen når ni sover :)

    SvaraRadera
  2. Ännu en underbar dag!! Vilka minnen ni skapar!! Ja jag förstår att det blir tomt och tyst utan ungdomarna, ni får komna hit till oss!! Då blir det sällan tyst iallafall. Astrid och Arvid kan fixa den saken galant 🙌🏻😍😅
    Ha nu en härlig Midsommarhelg!! KRAAAM

    SvaraRadera