Translate

lördag 2 juni 2018

Ystad

Vi vaknade till ännu en vacker och varm dag. Frukost ute för första gången i år!


Under frukosten planerades dagens färd och det var inte lätt. Wille vill absolut fiska, allra helst i insjö! Han kunde dock tänka sig fiska i havet om vi köpte räkor att agna med. Vi fick tips av några grannar om Sallerupsdammarna (eller något sådant) som ligger vid Malmö och då kör vi dit på hemvägen istället. Först körde vi till Skanör för att vi ville se ställplatsen där. Det såg bra ut så dit kör vi kanske en annan gång. Vi stannade och köpte räkor och körde vidare till Smygehuk.


Vi stannade på en jättestor ställplats och gick och tittade. Wille godkände inte det som fiskeställe så vi körde vidare. Nu har de iallafall varit på Sveriges sydligaste plats!




"Är detta konst?" undrade Wille och ja, det är det. 


Tyskland i sikte!


Vi körde vidare till Ystad och ställde oss på ställplatsen i marinan. Där skulle väl ändå kunna fiskas på någon pir! Efter en fika gick vi till stranden och badade.


Harald gick i först, nu är det verkligen sommar! Vi andra följde efter, vilka härliga bad det är. Jag gick upp och blåste upp en luftmadrass som vi hade lite kul med. Vi saknade en boll!


Vi gick upp i stan och tittade, jag försöker med lite undervisning haha!




Ystad är en fin stad med mycket gammal bebyggelse.





Dags för middag, idag blev det grillade ostfyllda färsbiffar med den där goda färdiga kryddpotatisen, bearnaisesås och sallad. Det blev gott.


Till efterrätt en färdig Kladdkaka med blåbär och vispgrädde.



Så blev det dags för fisket. Först provade vi här, men det var inte bra.






Vi gick vidare och klättrade ut på en stor stenpir.


Jag upptäckte att jag inte längre kan klättra på stenar, jag tror det är något med balansen, jag fick ta av skorna så gick det lite bättre, men inte särskilt, vad trist det är.


Willes lina gick av på andra kastet när jag och Ebba till slut lyckats klättra färdigt och satt oss på en sten. Så gick det med det. Wille åt upp räkorna, men sparade två till oss!


En härlig dag som vi avslutade med kortspel.

6 kommentarer:

  1. Så roligt att se lite bilder från Ystad och vad jag längtar dit och gå runt och kolla vad jag kommer ihåg. Fortsatt härlig tur. Kramar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja Ystad är så fint, förstår att du längtar dit, passa på nu i det fina vädret! Kram

      Radera
  2. Låter som ni har en lugn och skön tur tillsammans. Vi har fått 30 kubik ved på gräsmattan framför köksfönstret.(Inför kommande vinter...) pust och suck i värmen med att köra i skottkärra och stapla. Fast idag gick det inte i värmen. Vi packade fikakorgen och åkte ner till havet istället! Kram och hälsa!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lugn och lugn haha! Men strunta i veden tills det blivit lite svalare och bada istället! Hälsa du också! Kram

      Radera
  3. Kvalitetstid❤️ Underbart!! Vad roligt för er att bara kunna dra iväg och att dom vill följa med!! Glädje!! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jag är oerhört glad för det, Ebba och Wille gillar att vara med! Kram

      Radera