Translate

måndag 4 juni 2018

Limhamn

När vi inte vill sitta i solen mer, då är det en ovanlig sommar! Så känns det just nu, men ikväll är det nog lite svalare. Vi hade en varm frukost imorse och hade det inte varit för sanden så hade vi morgonbadat.



Idag skulle Ebba åka hem, hennes vän Amelia fyllde år och de skulle ut och äta, hon ville också till skolan de få återstående dagarna. Vi behövde handla och stannade i Tomelilla. Vi har aldrig besökt Bo Ohlsson så det gjorde vi. Det var ingen höjdare precis. ICA låg tvärsöver så det passade bra.



Ungdomarna höll på att svälta ihjäl haha!


Vi släppte av Ebba vid Centralstationen i Lund, fina goa Ebba!

Nu var det fiske som gällde igen. Vi kan väl inte säga att vi har haft någon tur med fisket, det har liksom blivit fel på det mesta. Nu skulle vi till Sallerupsdammen och jag till och med ringde och frågade om det var öppet och om vi kunde stå med husbil och allt kändes ok. 


Vi började med att köpa fiskekort för 100 kr, då fick vi veta att man inte får meta och att vi inte kunde stå där över natten. Det hade kommunen bestämt! 




Wille började fiska direkt, hade knappast tid med lunchfikan. Efter några kast gick linan av igen och han blev av med sitt drag, precis som i Ystad. Nu hade han inte fler drag och gubbarna i fiskehuset hade slutat för dagen. 


Han gjorde något eget med spöet, men ärligt, det var faktiskt att meta och det var förbjudet, man blev polisanmäld och mycket annat stod det på skyltarna och det var kameraövervakat.



Ett bo med ägg.


Nej, vi vågade inte göra det så vi packade ihop igen och körde därifrån. Det blev Limhamn där vi vet att det finns ställplats och samtidigt finns lite att göra och att titta på.


Wille hade beställt Köttbullar med brunsås och potatis till middag.



Efter middagen tog Wille och jag ett kvällsdopp.


Så var det klättring igen, jag springer inte längre på stenarna.





Så härligt bad och Wille har verkligen kommit igång och bada.


När vi kom till Limhamn var klockan halv sex och jag och Wille rusade upp till Hjertmans och köpte nya fiskedrag. Nu gjorde han istället ett litet mete och skulle fånga småfisk istället.









En sådan vacker kväll och ännu en härlig dag!

6 kommentarer:

  1. Riktigt fina semesterbilder och härliga semesterdagar varje dag jag kollar. Som vi har det nu så är det perfekt att semestra i Sverige. Ha en fortsatt go tur. Kramar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är verkligen helt underbart, nästan helt ofattbart! Kram

      Radera
  2. Så fina dagar och så vackra bilder! Skönt med kvällsbad också. Limhamn verkar vara bra att stå, skriver upp det på listan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, ja det är fint i Limhamn, nära till mycket, kanske lite dyrt, 240 kr inkl el och fritt wifi. Ett jättefint servicehus inte att förglömma.

      Radera
  3. Ännu en ljuvlig dag, ja förutom fisket då... men annars så härligt. Och vilka foton med solnedgången, magiskt!! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack , ja vi har det så härligt! Kram

      Radera