Translate

tisdag 7 augusti 2018

Hemma

Vi stod på en jätteställplats i Ullared, inte många bilar just där, den är nog ganska ny, det finns flera. Den kostade 60 kronor att stå på, ingen el, men tillgång till toaletter om man vill det. Prisvärt som allt annat på Gekås. Vi körde direkt efter frukost och ställde oss på dagparkeringen för husbilar nära varuhuset, när vi kom vid halv nio var det redan många bilar.



En hel hord av människor vällde in på varuhuset. Vi skulle egentligen inte ha något särskilt, men behövde ändå handla lite mat och lite annat blev det också. Till slut ville jag bara därifrån, mådde nästan illa. 
Vi var tysta på vägen hem i bilen, det känns alltid lite bedrövligt när det är slut samtidigt som vi vill komma hem. Nuförtiden, som pensionär är det nästan som att vi behöver komma hem och vila oss, inte tvärtom, vila på semestern. Min oro över allt möjligt ligger nog också på topp just nu, får se vart det bär.

Jag längtade så efter ett salt friskt bad och när vi kommit hem och tagit upp färskvarorna cyklade jag ner för att bada.


Jisses, med folk det var nere på badet och det är varmt. Jag träffade dotter Mia och hennes kollega Marie som kommit ner efter jobbet och fick en pratstund. Och så härligt med bad och dyk och hopp, glädje.


Ja och sedan var det bara att ta tag i kassarna igen, tömma och sortera in igen. Boka tvättstuga och hårfrissa! Det kommer att vara några dagar.


Harald lagade middag, en fläskfilé hade vi kvar i frysen i Boris och en god potatisgratäng.

Några böcker till har jag läst.


Jag har fått flera böcker av Katerina Janouch och jag gillar inte hennes åsikter och inte hennes böcker heller. Men, jag kan inte säga annat än att det är lätt att fängslas av människorna i hennes serie om barnmorskan Cecilia. Det är lättläst och samtidigt så mycket skrupler eller vad man ska kalla det. Jag kommer säkert att läsa de andra också haha.



Sedan har jag läst denna som jag fick i födelsedagspresent och den var intressant haha! Först tyckte jag bara den var jobbig, orkar inte med mer sådant, kändes som det hörde till arbetslivet, men så småningom blev jag ändå intresserad och lärde mig nog ett och annat. Om jag sedan kan använda mig av det eller det bara faller i glömska, det vet jag inte. Vet bara att jag och Harald är varandras motsatser och det fick jag bekräftat. Vi ska nog ha diplom som fixat att leva ihop i 35 år!

5 kommentarer:

  1. Hej! Längesen jag titta in till dig, så nu har jag haft mycket att läsa och många härliga bilder att se, på er resa genom en del av vårt land.
    Sen scrolla jag ner lite till några LO, jag kanske frågat förut? hur fungerar detta med Citrus kits, läste på FB att någon tyckte det blev så dyrt med frakt,tull från USA och att det tog sån tid innan det kom. Vad tycker du, prenumererar du eller köper du en och en månad.? Jag vet bara när jag köpte från Hero Art ett paket och det fungera bra och kom snabbt "som 17" 2 dagar från jag betalt.
    Ha en fortsatt fin sommar
    // Inga

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Jag prenumererar och älskar dom, därför har jag svårt för att sluta trots tullen och förseningar som blivit. Jag får betala extra tull strax över 100 kr och därigenom blir det försenat. Om allt går som det ska, kommer kitet runt 20-25 i månaden. Det senaste kitet kostar 483 kr + tullen. Det är nog lite dyrt, men jag har så svårt att avstå. Tack och ha det bra själv!

      Radera
    2. Tack för svaret, ja, det var ju lite väl häftigt pris!Tål att funderas på, synd att vi inte har nån ny här i Sverige, hade ju en men den har ju lagt ner.

      Radera
  2. Ja det är alltid bitterljuvt att komma hem! Men nu blir det nog skönt att få landa hemma och känna att du är nära dom flesta igen❤️ Vad fint att du fick ditt salta bad igen, det hjälpte nog att ställa mycket tillrätta inombords❤️ Önskar det var närmare! Önskar vi kunde ses! Saknar! ❤️ Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis så är det, men hade hoppats så att köra upp till dig. Känns som en stor saknad! Kram

      Radera