Translate

onsdag 8 augusti 2018

Värmerekord?

Du milde vilken hetta det är, ska det aldrig ta slut? Det är så tröttsamt, men i oktober-november kommer jag säkert att tro att jag saknar det. Jag har plågat mig själv med att tömma Boris husbil och tvätta allt i tvättstugan. I farten började jag också sortera bort kläder ur garderoben, enda anledningen var att jag saknade galgar haha!
Jag gick till frissan och det blev alldeles för kort, jag är snaggad och ser inte klok ut! Efter det behövde jag svalka av mig och cyklade ner till badet. Precis då började det mullra också kom regnet, det blev skrik och oro bland alla människor och alla sprang. Jag undrar, gör det något att bli våt när man ska bada? Jag hoppade i!


Regnet blev väldigt kortvarigt, men det kom lite mer senare tillsammans med ett rejält åskoväder. Vi fick ett litet eftermiddagsbesök av sonen Fredrik med sina fyra tjejer, det var trevligt. Annars händer det inte så mycket och det blir inget fotograferat.


Detta ser inte så roligt ut, fotade efter att vi ätit! Men så gott det var. Jag gjorde lite av vad jag hade, kokte potatis som fick kallna, stekte en köttfärsröra med lök, vitlök, sambal oelek, tomatpuré, salt och peppar. Jag hade en aubergine som jag skivade och saltade på. Sedan varvade jag potatisskivor, köttfärsen och auberginskivorna. Bredde över crème fraishe och riven ost och gratinerade i ugnen ca 20 minuter. 
När vi varit ute med bilen och tidigare segelbåten så längtade jag alltid efter gratänger och efter att baka bröd. Brödbaket återstår.

2 kommentarer:

  1. Ja det räcker med värme nu! Igår stod luften stilla men efter åskovädret igårkväll blev det skönare. Dom påstår att vi här uppe ska få svalare nu iaf. Hoppas!! Du är säkert jättefin i håret, bara ovant när du varit långhårig nu. Tänk om du kunde komma på en kaffe nu, ska bara äta frukosten klart sen är kaffet serverat!!
    Ska vi säga så? 😍 ( in my dreams❤️) kram

    SvaraRadera