Translate

måndag 20 augusti 2018

Måndag

Morgonen nuförtiden har en tendens att bli väldigt lång, nyhetsmorgon på TV, uppdatera i datorn, ev göra ett scrapinlägg, äta frukost, ja jösses vad tiden går. Pensionärsliv antar jag! Så konstigt att jag gick hemifrån mellan 6 och halv sju mina sista arbetsår och då var jag sminkad och så snygg jag kunde bli. Numera hoppar jag helt över sminket utom lite läppstift.
En promenad kom jag iallfall ut på men då var det närmre lunch än morgon.


Jag gick in till Siöcronaparken och väntade mig mycket vissen växtlighet. Det börjar bli grönt och fint igen, känns bra.







Jag fortsatte in i Kaptenens trädgård, det är fint där.







Pallen inuti konstverket hade blivit förstörd, så synd.


Sensommaren är också vacker.



Jag gick inom till min gamla vän Gunnel och vi hade en mysig pratstund på hennes balkong. Det är alltid så roligt att träffa sina ungdomskamrater.


Senare på eftermiddagen fick vi besök och passade dessa två töser, Alva och Edith ett tag. Hallon är gott haha! Syster Alice skulle titta ut tapeter till sitt rum med mamma och ville vara själv.


Jag skulle laga middag till oss och barnbarnet Amanda och då ville de också äta. Det blev lite kaosigt och jag fotade inte. Alla åt med god aptit och Alva ville ha receptet och när Alice kom ville hon också ha mat. Vi skrapade skålarna kan jag säga och Jonathan och Hanna fick bli utan och gå härifrån hungriga, vilket grämde mig en aning.



Utsvulten!


Sedan sa Amanda att hon smsat hem och sagt att Alva och Alice åt upp all mat så hon var tvungen att äta igen när hon kom hem. Det var inte sant, jag frågade henne flera ggr efter att hon tagit två ggr av maten. Hon skrattade lite när jag sa det. Ja jösses!

Efter åtgången av denna mat ska jag försöka skriva ner hur jag gjorde utan att visa foto. Det var lite så, man tager vad man haver.

Kyckling i kryddig sås.
Kycklingfilé i mindre bitar som stektes i stekpanna. Tillsättning av en vitlöksklyfta, lite röd currypasta, lite honung, saft av en lime, lite soja, curry och lite kycklingbuljong. Hällde över en burk kokosmjölk och lite vispgrädde. Allt fick puttra samman sådär en 10 minuter. Jag serverade med ris och grönsallad (som nästan ingen åt av).

4 kommentarer:

  1. Så roligt att du tittade in i dag..blir ju inte så ofta. Och kortet blev ju bra fast jag inte hade piffat upp mig..hahaha Kram Gunnel

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja ett fint foto på dig! Tack för den lilla träffen! Kram

      Radera
  2. En så härlig dag! Precis i din anda, full fart och lite kaosigt, god mat och fina vänner!! Myyys!! ❤️

    SvaraRadera