Translate

tisdag 25 september 2018

Höstdag

Kylan har kommit och vi har haft en underbart skön höstdag i Skåne. Jag tog en kort promenad, det blev inte så långt eftersom det var tid för strykning hos svärsonen. Men jag hann njuta av den.


Nu är sista dyket gjort för i år!





Båtvagnarna är framtagna.




Här hittade jag sonen Andreas!



Hur ska jag ta mig igenom detta var min tanke, men efter några timmar var jag klar. Jag är glad för ett bidrag till scrapsaker haha!



Tillbaka hemma lagade jag mat.


Kycklingspett med citron och rosmarin

1 kg kycklingfilé
2 citroner
Glaze:
rivet skal och saft av 1 citron
4 msk olivolja
2 msk flytande honung
1 msk smulad rosmarin
3 msk soja
1/2 tsk svartpeppar
1 tsk salt

Skär kycklingen i långsmala bitar och trä upp dem på blötlagda träspett.
Blanda glazen. Grilla spetten ca 5 min på varje sida. Pensla på glasen mot slutet av grillningen.
Servera spetten med citronklyftor.

Jag stekte först spetten snabbt i panna och grillade sedan i ugnen och använde glazen redan från början. Dom är väldigt goda, men så gillar jag citron.


Jag gjorde rotsaker i ugnen och serverade till. Jag gjorde också en enkel kall crème fraichesås med salt, peppar och örtkryddor.


Familjen Sjöberg, barnbarnet Jonathan, Hanna, Alva, Alice och Edith kom och åt med oss efter att tjejerna sjungit i kören i kyrkan och Hanna kommit från jobb. Måndag och Tisdag är Jonathans hemmadagar.





Mysigt att ha familjen här hos oss.

4 kommentarer:

  1. Åh vad sugen jag blev på ugnsgrönsaker nu, det är så himla gott. Med mycket palsternacka i, och sötpotatis, och lök.. haha. ja det blir till att shoppa snart märker jag. Vilken strykhög! Jag har knappt strykit något alls på många år, varken jag el. roger använder kläder som kräver strykning. Och det är ju himla bra nu när vi bor i husbilen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja precis så, rotsaker är gott! Jag skulle kunna leva på det + ost och det är väl kanske det du gör haha! Jag måste stryka ALLT, står inte ut med kläderna annars.

      Radera
  2. Ja nu får du lugna dig med att dyka min vän!😘 Bra jobbat där m strykningen, du får ha en ljudbok på nästa gång!! Eller du är kanske som jag som har fullt upp stt lyssna på alla tankar som surrar på i skallen så fort man lugnar ner sig lite🙈🤔😍 Såg gott ut det där, och mysigt m middagssällskap❤️ Önskar jag kunde komma också! Saknar dig! KRAM

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ja oftast är det huvudsurret som får jobba, men igår lyssnade jag på radion från riksdagen. Spännande tid och samtidigt oroande. Ja, kom..... saknar dig också! Kram

      Radera