Translate

fredag 2 november 2018

Fredag

Det blev en dag då jag inte fick ihop motionen haha! Jag hoppade över Friskis eftersom det inte gick ihop med morgonpromenaden med Hilda. Tänkte jag får ta en längre promenad under dagen istället. Vi började laga mat inför kvällens middag. Haralds dotter Maria skulle komma med sina barn Kristoffer och Emma. Även särbon Anders skulle komma, men var sjuk. Under tiden vilade sig Hilda.


Harald tog med henne på en långpromenad medan jag fortsatte med maten och senare när jag tog med henne ut tvärvägrade hon. Jag släpade henne en bit men hon bara höll emot och jag fick inse att hon hade fått nog av motion och bara ville ligga.
Kvällens meny blev denna.


Förrätten var Bakad purjolök med getost och hasselnötter. Det var jättegott! Verkligen i min smak, den ska jag göra fler gånger.


Huvudrätten Ungersk köttgryta med paprika, potatis och sallad. Även den blev jättegod.


Efterrätt Citronpaj med vaniljglass och björnbär. Citronpajskalet blev för tjock och lite hård så det var synd, jag älskar annars citronpaj och får prova ett annat recept nästa gång.


När de kom hade vi först lite ost och marmelad och "drink".



Jag fick fotografera till vår tavelvägg, tack!


Det var så roligt att träffa dom, det blir inte så ofta. Särskilt Kristoffer som varit på Island och jobbat i två omgångar sedan vi träffade honom sist.


Vi tittade på Idol tillsammans och pratade. En trevlig kväll.


Hilda blev extra ompysslad.

2 kommentarer: