Translate

fredag 9 november 2018

Novemberlistan

Ikväll roar jag mig med ett helt annorlunda blogginlägg! Det vore roligt om ni uppskattar det haha! Jag vet att många inte lyckas med att kommentera min blogg och jag vet faktiskt inte varför det inte fungerar, sedan är det säkert många som inte vill kommentera och det är helt ok! I vilket fall så läste jag idag om Novemberlistan på en blogg jag regelbundet följer, Bo i husbil. De i sin tur blev inspirerade av FREEDOMtravel. Nu är de husbilsåkare men en novemberlista kan ju lika bra gälla var man än befinner sig. Ja då kommer min lista.

Novemberlistan

Bästa Soppan
Jag äter sällan soppa eftersom Harald inte tycker om soppa. Jag däremot gör det och min absoluta favorit är olika varianter av Fisksoppa. Den blir god vilken somhelst, gärna med saffran.

Bästa höstmiddagen
Gratänger, gratänger och gratänger, gärna med kyckling, potatis och rotsaker i alla former.

Lyxigaste kvällssnackset
Choklad, just nu favoriten Milk Chocolate with Salty Licorice, finns på Lidl. Tar en bit just nu!

Favoritboken
En ny bokserie om Sju systrar av Lucinda Riley, två st är utgivna och den tredje är på gång. Det skall bli sju. En fantastisk historia, jag blev helt uppslukad.

Mest spännande TVserie
Jag tittar sällan på serier, men nu följer jag den svenska serien Vår tid är nu. Jag tycker om den, mycket relationer, bra skådespelare och historia från 40-talet och framåt.

Höjdarfilmen
Jag ser sällan film, ja ibland förstås, men kan inte komma på någon speciell favorit. En film poppar upp i mitt minne just nu och det är filmen om Ingrid Bergman, fråga inte varför, kanske för att den belyste bland annat hennes försök att både vara mamma, älskarinna och skådespelare. Också var där så vackra scener från Fjällbacka skärgård i Bohuslän.

Härligaste bloggen
Jag följer inte massor av bloggar, skulle vilja följa fler, det blir ju såklart de som jag har gemensamt intresse med. Sedan tycker jag om där bloggaren bjuder på sig själv och skriver om allt.
Husbilsbloggar - Bo i Husbil
Scrapbookingbloggar - Anna Uhras
Seglingsbloggar, ja dom hänger kvar, vi har fortfarande många vänner som är ute och just nu är denna härliga familj rolig att följa - S/Y Nausica bloggbok
Familjebloggar, barnbarnet Annas blogg, särskilt hennes krönikor - AnnaNilsson

Roligaste spelet
Jag älskar att spela spel, tyvärr alldeles för sällan eftersom Harald inte gillar det. Kortspel i alla former, när vi är ute med husbilen får jag med Harald på Vänd8. Det jag annars tycker är kul nu är Blokus.

Bäst "unna sig"
En resa absolut, i höst när vi inte kunnat köra husbil så blir det en snorkelresa, jag skulle kunnat "unna mig" hur mycket somhelst om jag haft ekonomisk möjlighet.

Trevligaste kulturupplevelsen
Louisiana Konstmuseum är alltid en upplevelse, närsomhelst under året, jag försöker åka dit iallafall en gång under året. Annars kan jag väl säga Quiz på Kvarnen här hemma i Höganäs, senast i onsdags.

Mest inspirerande träningen
Promenera och uppleva naturens skiftningar, nästan varje dag!

Smartaste hålla sig pigg knepet
Umgås med andra människor i alla åldrar!

Roligaste shoppingen
Höganäs fantastiska saluhall, eller andra saluhallar var en än befinner sig.

Bästa höstresan (Sverige)
Jag får betrakta Danmark som Sverige, det är liksom bara en dagsresa och då är Helsingör en höjdare såhärårs. Där kan vi hygge oss!

Bästa höstresan (Europa)
Jag har ingen aning faktiskt, men jag tror att en SPA resa till Polen vore en bra sak.

Ja det var min lista, jag önskar att jag fått läsa din lista! Ha nu en riktigt trevlig helg!

6 kommentarer:

 1. Okej, jag gör ett försök med delar av en lista!
  Lyxiga kvällssnackset: glass, salted caramel och cheesecake
  Favoritbok: håller med om systrarna nu ... ska läsa andra delen snart
  Favoritserie: Alltid Doktor Greys
  Härligaste bloggen: din såklart
  Bäst unna sig: allt som är gott och sött
  Trevligast kulturupplevelse: bokmässan alla dagar i veckan
  Smartaste hålla sig pigg knepet: sova
  Roligaste shoppingen; åk till NY
  Bästa höstresan (Sverige) Stockholm och spa
  Bästa höstresan (Europa) mat och vin någonstans

  SvaraRadera
 2. Skrivit upp boktipset och roligt att du nämner vår blogg. Det där att umgås med människor i alla åldrar tycker jag var riktigt bra tips! Kul att du var med på listan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja en rolig idé att göra något annat på bloggen. Din blogg är ju så varierad och bra medan jag fortsätter rapa upp ett och annat haha! Du inspirerar!

   Radera
 3. Vilken kul idé!! Och söta du som nämner mig❤️ Du är för go’!! KRAAM

  SvaraRadera