Translate

söndag 25 november 2018

Scrapträff och vänfest

Det mesta börjar ordna sig med min dator, att en del inte fungerar som tidigare får jag vänja mig vid. Det är inte klokt vad svårt det är att ändra på sådana saker som bara ska fungera. Vilken lättnad att jag åtminstone inte jobbar längre, det hade aldrig fungerat. Men, nu gör jag ju inte det och får lugna ner mig och låta saker ta tid.
Igår hade jag en härlig dag och kunde helt glömma datorn för ett tag. Harald körde mig in till Helsingborg redan vid halv nio, det var skönt att slippa parkeringsproblemet. Vi var tio tjejer som samlades i ABF huset på Söder och vi började med frukost.



Det är så roligt att sitta och få hålla på med sin roliga hobby och samtidigt prata med alla de som delar detta. Total avkoppling från allt.



Karin som ordnar detta på ett jättefint sätt. Vi fick alla en doggiebag med saker och det lottades ut olika saker med jämna mellanrum. Vi gjorde först en almanacka som vi fick material till. Här är några mer eller mindre klara. 


Vi fick även två utmaningar, en tic tac bricka och en layout att lifta. Jag visar mina senare. Allt är ju såklart frivilligt att medverka i.
Plötsligt var det dags för lunch! Då blev det grillad kyckling med potatissallad en grönsak.


Efter lunchen fick vi göra ett litet minialbum, det är så kul att göra.


Jag får se så småningom vad jag fyller det med.


Eftermiddagsfika blev det också, däremellan ett stort frukt- och godisbord att plocka av under dagen.





Det jobbades flitigt. När jag gjort klart utmaningarna bestämde jag mig för att göra ett album och göra ett December Daily album. Två nya saker har jag upptäckt att jag behöver haha! En platta att biga papper med, alltså göra vikningar så det blir rakt och snyggt. Även en sådan här apparat att göra spiralbindningar med hade ju varit bra! Det där behovet tar nog aldrig slut.



Grundalbumet är nästan klart, jag ska bara fylla fickorna i det och sedan ska det ju dokumenteras varje dag från 1 - 24 december. Jag gjorde ett sådant någon gång i början av 2000-talet, jag ska ta fram det sedan och visa. Kan vara roligt att jämföra dessa.

Senare när det blivit kväll åt vi middag. Maten beställdes från en kinarestaurang och fick det levererat. Jag gjorde misstaget att beställa Jätteräkor med kryddstark sås, haha, det gick inte att äta, jag fick hostattacker och ögon och näsa rann och läpparna domnade. Det gjorde inget att jag inte kunde äta det, jag var redan proppmätt.


Innan vi avslutade så var det utlottning av en vinst i varje utmaning. Där hade jag ingen tur. Vi skulle sluta kl nio och jag fick lite tidsbrist och bara rafsade ner alla mina grejor i min jätteväska. Jag hade också med mig lite loppisgrejer och fick sålt lite av det. Idag väntar uppackning och sortering av röran. Väskan står fortfarande i hallen och väntar.

Jag promenerade ner i stan för att komma till vännerna Ingela och Anders där vängänget var på plats sedan tidigare på kvällen. Underbart roligt att komma dit och bara slänga sig in i samvaron.



Det var första gången vi var hemma hos Ingela och Anders, så trevligt var det, tusen tack för att vi fick komma och vara med. Deras hund Stina parkerade sig med huvudet i mitt knä, blir jag en hundägare månntro? Hahaha!


Harald och jag tog bussen hem 00.30, lite kul på den bussen med folk som arrangerade körsång, vi skrattade mest åt det hela. Plötsligt annonserades att vi var tvungna att byta buss pga bränslebrist! Vilka kommentarer det blev hahaha! Vi var inte hemma förrän halv två.

2 kommentarer:

  1. Härligthärligt!! Vilken dag fylld av kreativitet och goda vänner!! Underbart!! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja en späckad dag och nuförtiden behöver jag återhämtning haha!

      Radera