onsdag 17 maj 2017

Bosse husbil

När vi lämnade Tosteberga igårmorse så stannade vi för jag skulle fotografera fåren som jag inte gjorde igår när kamerabatteriet tog slut.


Visst är dom så fina så jag smälter, jag gillar verkligen får.Vägen är så vacker att köra och så många slott och gods det finns i Skåne, jag har inte hört talas om hälften ens. Vi hade bestämt att åka till Brösarps Backar, det finns en ställplats där och jag ville se gullvivorna. Men först körde vi in till Åhus och parkerade bilen.


Absolut Vodka är dominerande i den lilla staden, tyvärr var det stängt. Vi träffade dock en äldre man som sitter här på bänken och väntar på sin fru som är hos frissan. Vi fick oss många berättelser, han hade bott i trakten i alla år och hade mycket att säga haha!Det finns en fin gammal stadskärna som vi tittade på.När vi var nöjda körde vi vidare. Österlen är så vackert nu, i sin finaste grönska och än har inte turisterna invaderat, bara en och annan pensionär i husbil haha!Härnere finns ställplatsen, helt ok, men inte så lockande att stå någon längre tid så efter en lång promenad på backarna körde vi vidare.

Det är så vackert och näktergalen sjöng helt vilt hela tiden.

Plötsligt såg vi avfart mot Mandelmans hus och då kom jag ihåg att jag tänkte att vi skulle besöka det. Vi körde av, en pyttesmal väg och när vi kom fram var det stängt. Tråkigt, hade varit roligt att se. Det blev svårt att vända, men det gick till slut.


Efter lite letande hittade vi ner till Vårhallarna som vi hittade i en app. Det är som en parkeringsplats och ingen service alls, men gratis och ett fantastiskt fint läge. Så vackert och helt underbara vandringar på båda håll. När vi kom dit hade vi fått beskedet att vi måste köra hem och Harald blir så stressad av detta. Han har fortfarande extremt låg stresströskel och då kan han inte göra så mycket annat. Vi hade bestämt med en gammal vän till mig att vi skulle komma på besök under torsdagen så det fick vi avlysa. Jag gick ut på en längre promenad medan Harald vilade.


Fin utsikt precis framför bilen.Det är en märklig havsbotten här.

Massor av de vackra backsipporna, nästan lite utblommade.


Mycket gamla små stenhus och gamla båtar.


Så gick jag rakt på orkidéer, jag tror det är Sankt Pers nycklar
Här syns Stens Huvud.


Massor av mimosa, det måste vara det, det doftade helt enormt överallt.Efter promenaden gjorde jag middag, det blev färska tortellino med köttfyllning, parmesanost och en god sallad.


Vi sov väldigt gott och det var helt ljuvligt att vakna även om det kom lite regn tidigt imorse.

4 kommentarer:

 1. Åh, vilka vackra bilder💛

  SvaraRadera
 2. Men kära söta vad vackert !!! Jag blir alldeles klen!!! Suck 😍 Skönt att ni sov gott!!! Det gör mycket!!! Ha det så gott, tänker på er!! KRAAAAM 💚💚💚

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh men det är det och jag har så svårt att välja bilder för jag vill visa allt. Önskar att jag kunde visa dig i verkligheten! Kram

   Radera