fredag 12 maj 2017

Kullaberg

Idag kom det fina vädret tillbaka, visserligen vill inte vinden riktigt ge med sig, men det var sol och skönt. Tidigt imorse kom fotovännen Torsten och hjälpte mig med diptyken, jag skickade ett desperat mejl till honom igårkväll i min ilska och frustation. Jag dementerade det imorse, men han ryckte ändå ut, han är snäll han. Nu kan jag göra diptykbilder, men de bilderna jag valt blev inte så bra så nu ska jag bara leta nya bilder.


Lite fika var det minsta jag kunde bjuda på, tack!


När Torsten gick kom kusin Gun med ett jättefint kort som hon gjort och present till mig. Alla är så snälla och grattar mig trots att jag inte ställt till med kalas. Jag får fundera på det framöver. Gun har det jobbigt nu med sin cancerbehandling nu och det var så roligt att hon orkade komma upp. All kärlek till henne!


Jag tog bilen och körde upp på Kullaberg. Bokskogen har precis slagit ut och det är så otroligt vackert. Jag har fotat med min nya kamera, men har så mycket att lära.


Som en sommaräng.
Jag kan fortfarande hitta vägar på berget som jag inte gått och idag tog jag mig ner nedanför fyren. Jag letade efter Silvergrottan, men hittade den inte. Det är ganska otillgängligt därnere.
När jag tagit mig upp igen gick jag in på Naturum för att se på Fotoklubbens utställning. Jag är inte med i år, bestämde mig för att inte lämna in några bilder.


Utställningen i år har tema Myller av liv med foto från Kullabygden. Utställningen är jättefin och väl värd att titta på.


Som förra året kan man rösta på bästa bilden. Jag röstade på den bilden som mest tilltalade mig och som vanligt är det en ljus bild, jag tycker denna är så vacker. Det är Colinette som är fotografen.Jag blev glatt överraskad av att det var så mycket folk på berget, massor av människor som promenerade och klättrade. Det danska språket dominerade.
Hemma igen hade jag fått post från mina vänner Tina och Janne. En så fin akvarell som Tina målat fick jag och blev så glad, tack!Harald har lagat middag nu i två dagar och som vanligt glömmer han grönsakerna. Men jag är så glad ändå, det är inte hela världen och idag hade han en rolig kommentar, "det är ju lök i såsen!" haha. Och såsen var väldigt god.


Barnbarnet Ebba kom upp tillsammans med mamma Petra för att lämna en klänning som jag ska lägga upp. Dags för bal när hon går ut grundskolan. En mysig pratstund blev det också. 

Ikväll kom instruktioner för söndagens äventyr, jag ska packa ner badkläder och träningskläder! Spännande, idag har jag iallafall tränat på bergsklättring.

Ha en trevlig kväll alla som besöker mig, den ser ut att bli fin vädermässigt!

4 kommentarer:

 1. Önskar dig och alla som kommer med en härlig dag i morgon! Blir säkert full av överraskningar. Kramar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det blev den verkligen! Kram

   Radera
 2. ÅÅÅHH!!! vilken natur!! så vackra bilder!! Underbart att få maten serverad ibland, ser gott ut!! Ha det så gott fina du!! Kram Anna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja trakten här har liksom allt, grön, ängar, berg och fina små samhällen. Men, det är samma som på så många ställen i vårt land. Vi tyckte Hälsingland var så fint. Kram

   Radera