tisdag 2 maj 2017

Nogersund

Morgonen blev en aning stökig, bilarna kom i strid ström och parkerade överallt emellan husbilarna även på utrymmena som egentligen hör till ställplatserna. Det här var den sämsta ställplatsen vi varit med om och som kostade 180 kr för egentligen ingenting. Ikväll har vi pratat med en person som sa att han betalar aldrig den avgiften för ingen kollar. Men, det ska man ju egentligen göra ändå för att ha rent samvete. Vi skall i vilket fall som helst aldrig mer stå där.


Vi körde iväg tidigt så fort vi ätit frukosten. Först körde vi till Karlshamn och kollade lite på olika platser där, bra att veta vad som finns. Det var inget som lockade precis så vi åkte vidare till Nogersund som ligger vid Sölvesborg. Den ställplatsen har vi hört mycket positivt om, det enda vi var tveksamma till var att det stod att vid pålandsvind var det mycket blåsigt. Vi bestämde oss för att prova ändå. Det är friska ostliga vindar, hur ofta är det egentligen det? Jo, när vi bestämmer oss för att köra till Blekinge. Vi kunde parkera där och fick lite lä från bilen och vi hade det jätteskönt i solen.En stor fin ställplats med ett fint servicehus och som ligger mellan hamnen och havet. Verkligen jättefint och vi blev glada igen.Härifrån går färjan över till Hanö som syns här. Dit har vi seglat en gång, det är fint.


Jag bakade en kaka i Omniaformen, jag har inte använt den på länge och helt glömt tider och sånt. Det fick bli lite test och jag tog den innan den var helt klar. Jag hade förberett med påsar det som behövdes till en Solskenskaka och det blev så gott trots att den var lite döbakad.


Jag hade min cykel med och tog en cykeltur. Harald stannade helst vid bilen.


Jag cyklade till Hällevik, en fin tur, det är vackert här.


En vacker solnedgång ikväll.


Vi njöt verkligen idag, men vi kör hem imorgon. Först är det vattenläckan som vi vill ha rätt på, känns inte riktigt bra. Sedan ringde dom från Hematologen på sjukhuset och Harald ska dit och ta prover på torsdag angående de där dåliga blodvärdena. Han fick också en läkartid i nästa vecka så nu får vi stanna hemma och sköta det. Viktigast av allt känns det som och vi är glada över att det gått så snabbt.

3 kommentarer:

 1. Oj!! Jag har visst hamnat på efterkälken!! :) En massa härliga soliga och mysiga foton!! Men vi har faktiskt också haft ett par fina vårdagar här uppe också nu, tyvärr blir det tydligen kallt igen till nästa vecka. kakan sergod ut, men vd är döbakad?? HaHa!! :) Hoppas det ordnar sig med vattenläckaget och att ni får några härliga dagar till nu <3 Många kramar Anna :)

  SvaraRadera
 2. Haha, det får du göra ibland! Inte lätt att hinna med allt. Men så skönt att även ni fått lite vår, det verkar som det blir ombyte igen på söndag, tålamod...... Döbakad är när den inte är klar och sjunker ihop, ploop! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha!! 😂 Lärt mig nåt nytt!!

   Radera