söndag 14 maj 2017

Grundlurad!!!!

Jag vet knappt hur jag ska börja, är fortfarande i chock efter att totalt ha blivit lurad av min familj och vänner. Jag hade inte ens en en snudd av misstanke till något liknande. En total komplott!!!! Jag blev ju firad av mina barn och barnbarn förra helgen och sedan har det droppat in olika saker under veckan. Jag fick present av barnen iform av ett kort om nya äventyr idag, söndag med ny packningslista osv. Haralds systrar Karin och Inger med makar hade bjudit in mig och Harald till en middag på Hamnkrogen igårkväll för att fira mig, vilket jag blev glad över.  De kom hem till oss först med  bubbel och tilltugg innan vi skulle gå ner till Hamnkrogen.En promenad ner till Hamnkrogen och jag hade absolut ingen som helst aning om något annat än att vi skulle äta en god middag tillsammans. När vi anlände tyckte jag det var lite konstigt när jag fick höra att bordet var beställt på ovanvåningen, men tänkte att de hade kanske mycket beställningar eller så tyckte dom att vi skulle ha fin utsikt. Jag travade snabbt uppför trappan och fick världens chock. Där stod ett 60-tal personer och började sjunga, att jag inte dog på fläcken. Det går inte att beskriva ens hur tankarna går i ens huvud, det var ett saligt virrvarr.


Denna skara av människor som stod framför mig finns för alltid på min näthinna, där är dom, och dom, och dom, jösses så många vänner och familj. Då hade dom varit där en stund, minglat runt medan en storbildsTV gick med foto från våra seglingar, tror jag det var. Övervåningen på Hamnkrogen var dukat med långbord och när jag gått omkring helt snurrig och hälsat på alla så var det sittning.


Mina älskade barn hade ordnat detta för mig och jag är så glad och tacksam så det går inte ens att uttrycka i ord. Nu i efterhand har jag förstått att de delat upp det lite så dotter Mia tog hand om festen och sönerna Andreas och Joel tog hand om förra helgens äventyr. Ni har gjort det så bra, inte ens jag kunde gjort det bättre!!!! Nej, jag skojar, ironi frodas i vår familj. 
Dom har haft en facebookgrupp där allt detta har planerats och Mia är så bra på att ta hand om allt och få det att fungera. Det är ingen överraskning. Hon utsåg snabbt barnbarnet Jonathan som toastmaster, jag fattar inte ens att det behövdes, men det var många tal och roligheter. Mia själv startade med ett helt underbart tal med bilder om alla mina och Haralds tokigheter, som jag skrattade.


Av naturliga skäl tog jag inte så många foton denna kväll och några har jag tagit från andra. Dock hade jag sinnesnärvaro nog för att gå runt och försöka få med alla gästerna under middagen. Under minglet serverades det cava och fruktfat. Middagen var olika, jag fick röding med olika tillbehör och det var så gott även om jag inte riktigt hade lugnet att njuta av det, jag for upp och ner hela tiden. Vi fick också en god efterrätt av något slag, apelsinpannacotta med olika saker tror jag det var. Senare var det "mammas drink" till extrapris, en mojito och vid midnatt serverades det pizzabitar till alla som dansat sig hungriga. Allt var perfekt. Redan vid minglet spelade en duo musik och de spelade sedan hela kvällen, jätteduktiga, blandat låtutbud och ibland var det allsång. Det var sån stämning och dansgolvet var fullt mest hela tiden.


Nu kommer mina bilder från borden.Barnbarnet Jonathan med fru Hanna och döttrarna Alva och Alice.Mina små barnbarnsbarn var med, bara Mathéo som saknades, han var hemma med sin pappa. De yngre barnbarnen var inte med denna kväll.


Barnbarnet Jonathan med fru Hanna och döttrarna Alva och Alice.


Barnbarnet Ellinor med make Johan och dotter Evy samt sonen Joel.


Mias Jonas mamma Elsa med sin syster Sonja. Jonas, som har ett jobb där han är utanför kommunen och jobbar i längre perioder, var tyvärr inte med.


Min kusin Naiva med make Roland som kommit från Osby.


Mia och Harald, behöver kanske inte presenteras.


Haralds kusin Annki med make Dag som kom från Örebro med sin husbil.


Min systerson Thomas och tidigare arbetskollegor Viveca, Åsa och Gunvor.Haralds kusin Jojo med fru Nettan som kom från Kungälv i sin husbil samt moster Ami.Vännerna Tommy och Birgitta kom från Björkö i Göteborg och bodde på Köpmansgården. De kom upp till oss idag för en extra pratstund innan de åkte hemåt.


Vännerna Ame och Kjell samt Rita och Elän.Vännen Ulf samt Hanna.


Vännerna Marie och Ola och barnbarnet Anna.


Min kusin Naivas son Jan-Krister med fru, de var snälla och körde Naiva och Roland från Osby där de också bor.


Vännerna Bitte och Tommy.


Haralds dotter Maria med sin Anders.


Svåger Peter och kusin Gun.


Svärdotter Petra samt syster Anita och vännen Margareta.


Haralds bror Lasse med maka Helén och syster Karin.


Svåger Dan och svägerska Inger.


Haralds son Fredrik med maka Jessica.


Vännerna Ingrid och Jan.


Vännen Ove med sin särbo Tina.


Vännerna Tommy och Carina.


Sonen Andreas med fru Ulle.


Som jag skrev helt underbara tal och framträdande som jag inte har bilder på. Kanske jag kommer att få lite bilder så jag lär återkomma. Den här fantastiska kreationen med virkade saker och annat framträdde mina vänner Ame, Ingrid och Margareta med. De har gått från sång till rap haha!

Vännen Anna som inte var med hade skickat ett videoklipp där hon pratade och grattade (igen). Så roligt!


Mina gamla kollegor framträdde med en rap med rolig text.


Harald sa så fina saker och var känslosam. Lycka över att vi har varandra och älskar varandra.


Vännerna från vårt kulturgäng på 70-80-talet hade ett vansinnigt roligt framträdande.

Barnbarnet Anna höll också ett litet tal som gladde mig så. Bra gjort!


Sedan tackade jag helt oförberett och säkert helt virrigt.

Dansen satte igång och jösses vad vi dansade, tyvärr saknas foto.Vid halv två tiden började vi med ett sista gäng packa ihop och gick hem. Jag kan inte nog tacka alla för denna fantastiska kväll. Det är detta som är värt så mycket mer än en massa presenter, att få fira, umgås och ha roligt tillsammans. Jag känner mig så privilegierad och tacksam över er alla som finns i mitt liv. Nu fick jag ändå lite annat, men det återkommer jag till när jag samlat ihop allt. Minnena från denna kväll kommer för alltid att finnas kvar.

TACK!!!!
2 kommentarer:

 1. Åååååååå!!!! Åååhhhhhh!!!! Ååååå!!!! ❤️❤️❤️❤️ Underbart!!! Blir alldeles rör och lycklig av att se hur fint dom ordnat för dig!!! Så glad att du blev glad av min enkla hälsning! Önskar som sagt att jag och vi kunnat vara med men men...
  Härliga glada minnen!!! Kram ❤️❤️❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja lycklig, glad och tacksam för allt är jag verkligen! Kram

   Radera