Translate

måndag 5 augusti 2019

Måndag

Idag hade jag bestämt mig för att ta det lugnt och jag lyckades rätt bra. En liten stund vid scrapbordet till och med för första gången sedan vi kom hem. Barnbarnet Jonathan med Edith kom och åt lunch med oss. Jag skulle göra Äggakaka med fläsk och eftersom Harald inte äter äggakaka så gjorde jag även potatis och löksås. Det blev nog en grej för mycket för mig just nu. Sedan vi kom hem har vårt stekjärn krånglat med att allt, precis allt fastnar i det. Jag blir helt galen. Jag som brukar göra fina äggakakor, idag blev det bara en jävla röra och jag skvätte ner i hela köket och hela stekjärnet åkte i soporna! Nu måste jag köpa nytt! Vi åt röran och Edith tyckte om fläsk. Köket blev så småningom städat.



En liten lekstund efter maten innan de åkte vidare och jag tog mig ner till badet.
 


Jag badade en lång stund sedan somnade jag här mitt i allt skrik och tjut! Idag försökte jag klättra upp på klätterberget i vattnet, det gick inte, helt omöjligt utan hjälp att komma upp den där första biten.




Senare cyklade jag bort till Mölle Fiskrökeri där Ebba jobbar och köpte lite lax till mig. Så roligt att se henne jobba. Hej farmor sa hon så det hördes i hela butiken och den äldre mannen som hon expedierade vände sig till mig och sa att jag har ett så duktigt barnbarn och det vet jag ju! Det är en makalöst fin butik, jag handlar ju nästan aldrig där, men så mycket gott.


Jag fortsatte till Jem&Fix där jag blev riktigt förbannad. Jag skulle köpa hyllplan och skenor till min scraphörna eller egentligen skulle jag bara titta om de hade. Först frågade jag och blev bara upplyst om var i butiken det fanns. Tack, jag gick dit och hittade det, men så var jag osäker på konsoler och gick till kassan igen med hyllplanen (varav en var skadad) och skenorna. "Jag behöver hjälp" sa jag till två personer som stod bakom kassan. Tjejen bara stirrade på mig, "HJÄLP" sa jag, tjejen stirrade nu på killen och undrade om han hade lust. Ja, jag sa att jag behövde hjälp med konsolerna och undrade samtidigt om jag fick hyllplanet som var skadat lite billigare. Det var obetydligt och då ville jag ha en oskadad. Jo han skulle komma bort och hjälpa mig och jag gick tillbaka dit. Han kom aldrig! Sedan stegade jag förbi kassan och sa samtidigt "jag går härifrån" och då reagerade en äldre man som då stod där och jag tillade att jag skulle ha hjälp. Han ropade mig tillbaka och erbjöd mig hjälp och jag fick det skadade hyllplanet till halva priset! Allt ordnade sig, men jag får fundera på varför jag blev så ofantligt ilsken haha! Jag fick allt med mig, men hade ju bara cykel och fick gå hem och balansera det på cykeln. Nu får Harald hjälpa mig att få upp det, hur det nu ska gå haha!

4 kommentarer:

  1. Herregud, du förnekar dig aldrig, haha / Kram Mia

    SvaraRadera
  2. Jag har svaret på din fråga om varför du blev mer ilsken än du är van vid...Din fruktansvärda värk i käken!!! Känner igen mig så i att jag plötsligt blir skogstokig för nåt jag aldrig annars skulle bli skvatt galen för... Klen tröst men dock en förklaring❤️❤️❤️❤️❤️

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jag förstår nog att det är så, mitt tålamod tryter verkligen när jag är trött och har ont. Tänk vad arg jag kan bli och skiter fullständigt i hur jag beter mig haha! Kram

      Radera