Translate

torsdag 8 augusti 2019

Sorglig dag

Ibland är det så att jag upplever det här med käken värre och då blir hela tillvaron jobbig. Jag blir rädd för allt som kan hända, rena inbillningen, jag vet, men det blir så tungt. Jag var in på Apoteket för att hämta mer medicin och det står på receptet att det är för trigeminusneuralgi och hon frågade mig om medicinen hjälpte, jodå hyfsat men inte så att jag är smärtfri. Det ska vara helt fruktansvärt att ha sa hon sedan och när jag kom ut började jag gråta. Endast för att någon liksom visste hur förfärligt det är. Då balanserar jag nog på en skör tråd.

En bra dag också, barnbarnet Ebba ville komma och hälsa på och det är alltid så trevligt. Hon åt lunch med oss och jag gjorde en kycklingrätt som var god i sin enkelhet.




Ebba stannade och pratade i två timmar innan vi var tvungna att ge oss iväg. En vän till oss har hastigt och helt oväntat dött i sommar och det var begravning idag. Så fort livet kan vara slut och en vändning för anhöriga.


Begravningen var i Mariakyrkan i Helsingborg. Den vackra kyrkan är helt inbäddad för renovering.


Det var ett fint farväl av Anders och så sorgligt.


Anders och hans fru Ingela under vårt midsommarfirande i år.


Efteråt åkte vi dämpade hemåt. Jag hade sedan innan lovat att stötta barnbarnet Amanda med matlagning. Det fungerar med hennes egna bostad, men hon behöver en hel del stöd. Hon har en app som heter Matglad, en helt suverän app att följa. Fast hon tyckte det var rätt onödigt, hon visste ju hur hon skulle göra. Jag försökte få henne att följa den, men med blandat resultat. Vi lagade Kycklingcurrygryta med ris även till några matlådor. Hon tackade för hjälpen, men poängterade att det inte är roligt att laga mat haha.

Jag har gjort en dum sak, såg skor på Facebook som jag tyckte var fina och just ett sådant par som jag behöver. Det var bra pris och jag läste inte så noga mer än att det var fri frakt. Sedan fick jag mejl att jag kunde följa leveransen och blev helt chockad. De kom från Kina och åkte runt överallt i världen i över en vecka! Så idiotiskt, måtte skorna passa tänkte jag då. 


De är en liten aning för stora, men med strumpor blir de nog bra.

4 kommentarer:

  1. Vännen❤️❤️❤️ Känner så med dig!!! Förstår din kamp, lova att vara rädd om dig. Du är så tapper och kämpar på med allt trots din smärta. Jobbigt att ta farväl av kär vän, men också fint att få göra det den dag det händer. Livet är skört ibland ❤️ Stor varm kram Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack fina du, jag behöver lite medkänsla just nu, tack för att du finns! kram

      Radera
  2. Fy tusan vad jobbigt med så mycket smärta. Och jag beklagar er förlust, livet hänger på en tråd verkligen. Hoppas ni får en lugn och skön helg där ni kan göra det ni känner ni behöver.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, ja det är inte roligt, men oftast kan jag ta det och bara leva på. Vi blir påminda om att göra saker på vårt eget sätt medan livet pågår och det gör ju ni om några! Vi ska ha både en skön och en rolig helg! Önskar er detsamma!

      Radera