Translate

torsdag 22 augusti 2019

Onsdag

Igår fick vi besök av våra goa seglarvänner Micke och Ann-Marie. Vi har bott i våra båtar på samma ställe, drömt och planerat tillsammans, haft egna lektioner i spanska en kväll i veckan, ja och gjort så mycket. Vi har också fått segla med dem i deras båt eftersom de kom iväg tidigare än vi. Först på Kanarieöarna och sedan i San Blas i Colombia. Härliga minnen! De seglade hela jorden runt en gång och gav sig sedan iväg ytterligare en gång.


Nu bor de i Oxie utanför Malmö i ett hus i ett koloniområde under sommarhalvåret och har sin båt på Kanarieöarna och bor där på vintern.  De har varit i Karibien och Panama på deras andra tur och valde sedan att segla tillbaka till Kanarieöarna.


Vi tog först en fika på balkongen innan vi gick ut på en promenad. De har bott i Höganäs en gång och även haft båt i hamnen så det är alltid kul att återse och se förändringar.


Tillbaka hemma åt vi middag. Efter en drink blev det förrätt. Den fotade jag!


En så enkel och god förrätt, ska jag absolut göra fler gånger. Chips med citroncreme, rom och dill.


Citronrostad potatis med rosmarin och kyckling. Här fick jag sno receptbilden. Jag följde inte receptet innan, vi är inte så glada för varken kycklingben eller kycklinglår så jag använde kycklingfilé istället. Den marinerade jag först och brynte i smör i stekpannan så att den fick färg. Efterstekte den sedan som det står i receptet och hällde vätskan från stekpannan över potatisen. Det blev jättegott!

Här fick jag också sno receptbilden, vi pratade för mycket! Iallafall, jag har gjort den förut och har använt köpt vaniljglass. Kolasåsen kokte jag precis som tidigare, men höll inte koll och kokte den för länge så den blev stenhård. Jag fick istället bara ringla över till färdig chokladsås. Så kan det gå, det gäller att bara hitta på något annat.


Dessa glada gossar får representera den roliga och trevliga kvällen. Numera ses vi bara en gång om året och har så mycket att prata om. De sov över i husbilen, de fick välja, den eller våra sängar och vi i husbilen, men de tyckte det var kul att sova i bilen. Det blev midnatt innan vi avslutade därav den sena uppdateringen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar