onsdag 1 mars 2017

Födelsedagskaffe

Syster Anita fyller år den 1 mars och det är det idag!! Första dagen på första vårmånaden! Visst låter det härligt? Jag gick först en promenad i förmiddags, lite kallt i vinden, men skönt ändå.


Jag gick först för att kolla Folkparksbygget. De håller på att banka ner stora betongstolpar och det hörs ända hem till oss. Vilket väsen, men det är ju såklart nödvändigt.Jag fortsatte ner till havet. Högvatten och en frisk vind.
Jag såg en kran i arbete på långt håll och bestämde mig för att se vad som händer. Det får bli en arbetskoll idag.


Det var muddring på gång i Lerbergets hamn. Vilken odör, fy attan. Jag fick ett samtal med en man där. Det hade kommit in massor av tång under stormen före jul och det skulle bort för att inte få vitt vatten i hamnen till sommaren. Jag har sett andra år att vattnet är vitt och det ser inte trevligt ut, det är tången som ruttnar.
Tången forslades med lastare ner till havet längre bort. Hela gatan blev full av skit.På tillbakavägen hade himlen fått en blå nyans medan molnen låg som ett lock ovanför.


I eftermiddag var vi så på födelsdagskaffe hos syrran och hade en trevlig eftermiddag med hennes vänner och son Thomas.


Bär med vispgrädde och macarons.Tack för allt gott och trevligt.

2 kommentarer:

 1. Spännande promenad!! Ja Astrid brukar säga att det luktar Gotland(dvs. Hav/tång) när Henrik kör ut gödsel (koskit) på våren 😂 Haha!!
  Den fick ett gott avslut med gofika din dag!!!
  Härligt!! Kram 💚💚💚

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, hon är rolig lilla Astrid, kommer hon ner hit någon gång så liknar hon nog vår trakt med koskit, det luktar ofta sur tång. Ha de gott kära du! Kram

   Radera