måndag 27 mars 2017

Söndag

Denna helgen har varit allt annat än tråkig och där fick jag för att jag tyckte det hände för lite just nu. Min kropp tål inte riktigt allt detta frossande av mat och dricka, men nu får jag ta igen mig och bli lite nyttigare. Ja, tag inte det jag skriver på alltför stort allvar, mina föresatser har en tendens att snabbt falla i glömska. Igår åkte jag tidigt in till Helsingborg på en scrapträff. Andra gången nu som jag är med på detta och det är såå roligt, att sitta och scrappa tillsammans med andra lika nördiga och ha trevligt. Mellan kl 10 och 14 var jag där, fick gjort två layouter, provat lite nya tekniker och satt ihop basen till ett minialbum av kuvert.


Vi är i ABF-huset på Söder och Karin (i ljusblå tröja) som jobbar där håller i träffarna på ett fantastiskt sätt. Det finns så många eldsjälar överallt.


Vi var sex personer igår som scrappade, pratade och tipsade varandra.


Under tiden jag var där så cyklade Harald ut till Nyhamnsläge och grattade sonen Fredrik. Han brukar inte fira sin födelsedag, men denna gången bjöd dom ut på kaffe och då hade jag redan anmält mig till  scrapträffen.
Vi laddade om och åkte bussen in till Helsingborg för att fira vännen Olas 70-årsdag. Hans sambo Marie hade bjudit in ett gäng till en överraskningstillställning för jubilaren. Vi skulle träffas på Khai & Mui, en restaurang i en av de nya husen som byggts på Söder vid tingsrätten. De husen har byggt sedan vi flyttade därifrån till Höganäs. Vi fick en promenad genom fina Stadsparken på väg dit.


Vi kom först och bordet stod och väntade på oss.


När alla anlänt kom också Ola med sin Marie. Överraskad blev han, men hämtade sig snabbt.Vilken fantastiskt fin restaurang med en underbar buffé. Det allra bästa, att plocka ihop sin tallrik som sedan wokades på plats med en valfri sås. Så gott.....Sushi fanns att välja på. Det fanns också massor av andra rätter. Nackdelen med buffé är att jag vill smaka allt så det blir alldeles för mycket. Jag sotar för det nu i skrivande stund haha! Jag skulle hållit mig till fisk och skaldjur, det var makalöst gott. Nu kunde jag inte låta bli att smaka av ankan, friterade kycklingen, oxfilén och annat. 
Vi hade så trevligt vid borden, alltid så roligt att träffas och massor att prata om. Och att få gratta Ola och visa vår uppskattning över vår vänskap. Ola har seglat mycket med oss, framförallt har han hjälpt oss, räddat oss vid flera tillfällen. Han seglade med oss över Atlanten och på hemvägen när jag var tvungen att flyga hem från Azorerna för att jobba kom han och seglade hem med Harald. När vi var som mest trötta på hemvägen med vår senaste båt kom han och hjälpte oss på Mosel och Rhen i den fruktansvärda strömmen. 


Några glada ansikten här.
Även Olas son med fru var med.

Vi avslutade med att ta oss an efterrättsbuffén och kaffe.
Detta + glass klämde jag i mig som avslutning, jag är inte riktigt klok. Det är inte konstigt att jag inte kunnat sova inatt!
Men, strunt i det, det var ett härligt 70-årsfirande, tusen tack till er!

4 kommentarer:

 1. Vilka 3 häftiga dagar ni har haft. Träffat släkt och vänner med god mat och dricka. Vilken frossahelg! Förstår att sömnen inte blivit vad den brukar. Tyvärr måste jag än en gång säga att jag tror det beror på åldern med att frossa så där. Vi har också frossat "lite" i helgen och då har jag inte sovit så gott heller, men det blir så för mig nu varje gång jag äter en massa på kvällen, men trevligt har man ju så man får ju lida lite efteråt och tänka på att man har haft det både gott och trevligt. I dag är det 5:2 så nu får jag rätta till kroppen. Kramar till er båda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis så är det Ulla och det är nog åldersrelaterat. Som du säger får vi tänka på att vi haft trevligt och låta det bli vilodagar för att ta igen sig. Jag önskar att jag varit lika duktig som du på 5:2, jag klarar inte riktigt av det och det visar sig på vågen nu. Kram

   Radera
 2. Ännu mer av underbara härligheter!!! Blir så glad att du träffat ett scrappgäng där hemma. Och du är så produktiv!!! Jag får inte så mycket gjort på träffarna jag , måste ju fika också haha !! Njuter av dina vårblommor foton och en härlig 70 års firning där!!! Hoppas du mår bättre om en stund!!! KRAAAM 💚

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja det är så kul med dom träffarna, en massa tips och annat trevligt. Ja det börjar rätta till sig med mående haha! Kram

   Radera