Translate

torsdag 6 april 2017

Första övernattningen

Idag skulle Bosse besiktigas i Helsingborg och vi packade ner våra saker för en liten premiärövernattning. Vi skulle också titta på stolar och ev köpa, men det hade inte den firman som vi besökte hemma. Vi får beställa dom på internet. Besiktningen gick bra, det var bara lamporna som var lite felinställda och det fixade dom. Så tack för det.


Vi stannade till på ICA Maxi för att handla lite mat, jag hade sett att andra husbilsägare hade som tradition att alltid äta grillade revben som en första middag och det tyckte vi lät bra. Vi körde vidare ner till Landskrona som vi hade som första mål och ställde oss på en parkering som var markerad som ställplats. Det var precis vid Venfärjorna mitt i stan och det var fint, men kändes lite sådär att övernatta på. 

Sjömärke i stan

Vi tog en promenad i stan, jag gillar Landskrona väldigt mycket sedan jag jobbade där de sista åren av mitt arbetsliv. Jag skulle besöka en av mina gamla arbetsplatser, men hade oturen att en del av personalen var iväg på kurs just denna dag. Det var ändå kul att titta in och få en liten pratstund. Vi gick runt lite på alla fina platser och bestämde oss för att köra ut till Lundåkrahamnen vars ställplats många tycker är så fin. 


Konsthallen, där ska vara samlingsutställningen för Konstrundan i påsk. Tyvärr lite för tidigt, inte vernissage förrän på långfredagen.

Kastanjen har kommit långt nu.Koloniområdet mitt i stan måste besökas.


Det finns så mycket fint i Landskrona, detta är bara en liten liten del.


Vi kom till Lundåkrahamnen och parkerade, jo fina ställplatser men har vi inte fått nog av hamnar? Kanske inte riktigt rätt årstid eller? Kanske vi ska köra till skogen istället? Det är ju det som vi inte precis gjort under alla våra seglingsår. Jag tittade ut en ställplats vid Klåverödsdammarna vid Söderåsen och vi körde vidare. Vi kan iallafall skratta åt oss själva. Vi kom på väldigt fina vägar som vi aldrig tidigare kört, vackra stora gårdar och borghus. Till slut blev det en smal skogsväg, ska vi verkligen hit undrade vi då? Vi ställde oss vid vad vi trodde var någon slags ställplats och stirrade på varandra, ska vi sova här inatt? Det kändes bara så tråkigt och helt fel så vi körde vidare. 
Det fanns mycket vitsippor iallafall.


Skall detta vara kul?

Nu kör vi hem haha, men ska vi verkligen äta dom där revbenen hemma? Vad tycks om Svanshalls hamn, där finns en ställplats? Det är ju bara sådär en 6 km hemifrån haha! Vi körde dit och ställde oss. Det är fint här, men ok, lite onödigt kanske, men vi får iallafall premiärövernatta. Vi åt revbenen och den färdigköpta potatissalladen, ingetdera var särskilt gott, det blir inte vår tradition. Vi slog till med en flaska vin från Kroatien, det är sällan numera som vi dricker vin sådär för oss själva, men nu skulle det liksom vara allt.

 Senare knackade det på dörren och vännerna Åsa och Bosse som bor i Svanshall kom, det blev en del skratt. Åsa hade sett på Facebook att vi var här, det var kul att få besök. 


 Det blev en fin dag trots allt men imorgon kör vi hem!

6 kommentarer:

 1. Ni är för härliga !!! Jag blir så glad av att bara läsa och se allt fint du fotar. Kul att ni fick lite besök också ! Hoppas ni sover gott nu. Kram Anna 💚💚💚

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack haha! Vi sov väl sådär får jag tillägga! kram

   Radera
 2. Härlig runda ni tog innan ni hittade hem igen, ja 6 km från lägenheten, men ändå "hemmavid". Hoppas ni sover gott. Kramar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack inte så bra sömn, vi måste bestämma oss för hur vi ska sova, vi testar olika haha! Kram

   Radera
 3. Fina bilder från Landskrona! Där vid sjön hade jag gärna stannat, gillar inte Svanhalls ställplats alls... gillar fricamping bäst, nära naturen. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja vi ska nog lära oss det, vi gillar fricamping, men inte alltid där vi hamnar, får inte vara alltför ödsligt. Men Svanshall har ju så vackra vandringsleder på båda håll, Kullaleden går där och den gillar jag. Det blir sådär lagom natur utan att vara ödsligt. Kram

   Radera