Translate

måndag 13 maj 2019

En bra dag

Idag körde vi iväg med Boris husbil och det var bra, skönt att skingra tankarna lite och det blev en bra dag. Vi hade bara bestämt att köra uppåt några dagar i Halland och på vägen kom jag på att jag aldrig varit vid Hovs Hallar utanför Torekov. Vi har också tänkt att försöka hitta mer av fricamping och tänkte att där på parkeringen kan vi säkert stå. Det är så vackert ute nu, grönskan och de gula rapsfälten, det är ren njutning. Landskapet på Bjärehalvön är så vackert. Innan Hovs Hallar ville jag besöka Birgit Nilsson muséet, jag hade inte kollat öppettiderna och det var tyvärr stängt, det var på vägen så ingen större fara. Nu vet vi var det ligger och kan återvända en annan gång.





Vi parkerade på den stora parkeringen på Hovs Hallar, tog en fika i bilen och gick sedan iväg för att titta.




Det fanns lite Gullvivor också.



Det växte så mycket strandtrift, det är så fint.








Det är fint med dramatiska klippformationer, men jag tycker Kullaberg är lika fint.



När vi kom upp på parkeringen gick jag och frågade på restaurangen om vi kunde stå över natten eftersom skyltarna var något diffusa. Det fick vi inte så då var det beslutet lätt att ta.
Vi körde vidare mot Våxtorp eftersom jag då plötsligt kom på att scrapbutiken i Halmstad har flyttat dit och kul att besöka.


Miankas Scrap.


Här finns det papper minsann, jösses så mycket och märken som jag alls inte känner till. Kanske inte riktigt i min stil, men jag köpte ändå en massa, nya märken som kommer från Polen, lite annorlunda och papper som jag kan klippa ut saker ur.


Inte bara papper, mycket dies och annat. Kul att få se och jag kommer säkert att återvända hit. Hon har träffar också.


Vi körde sedan till Laholm där vi tidigare stått en stund för att fika och visste att det gick att stå helt utan kostnad så det passade ju bra.


Det är en jättefin plats precis vid Lagan med fint ordnade bord och bänkar och annat. Tyvärr lite för kallt att sitta ute, men efter en liten siesta tog jag en promenad in till centrum.




Harald satt kvar i bilen och vinkade glatt haha!





På sommaren går det utflyktsbåt i Lagan.


Syrenen blommar för fullt nu.



Laholm är en jättefin småstad med fin bebyggelse.




Tillbaka i bilen gjorde jag middagen, Kyckling med färdig potatisgratäng i påse samt sallad, jättegott och sedan Rabarberpajen från igår till efterrätt. 


Vi tittade på Nyheter och Robinson på TV och hade en skön kväll med en fin solnedgång att titta på från bilen.


4 kommentarer: