Translate

onsdag 15 maj 2019

Varberg-Ullared-Haverdal

Vi kör rundor hit och dit och vet aldrig var vi hamnar. Vi vaknade till en underbar morgon, äntligen lite varmare och efter frukosten kunde vi sitta ute en stund innan vi lämnade denna fina ställplatsen som vi säkert kommer att återvända till.


Harald ville köra till Varberg för att titta på husbilar hos Vincents. Det var inte mycket att säga om det, jag fick ju åka till en scrapbutik så någon rättvisa måste det ju vara.


Vi ville gärna veta hur mycket vi kunde få i inbyte till en mindre husbil, men vi hittade ingen som föll oss i smaken.



Efter det körde vi vidare till Ullared och Gekås varuhus.


Egentligen skulle vi inte ha något särskilt, men tyckte att vi skulle passa på när vi var i närheten. Det blev mest matvaror.


Harald behövde lite bonus efter handlingen. Vi visste sedan inte var vi skulle ta vägen, vi tycker inte det är så kul att stå på deras ställplats. Vi körde hemåt och hoppades hitta något på vägen. Det blev Haverdal och klockan var ganska mycket så vi körde bara ner vid en av badstrands parkeringarna där. 


Ja, denna skylt gjorde oss nervösa, skulle vi verkligen våga stå här inatt? Det blir mer och mer vanligt med sådana skyltar överallt, kanske för att husbilsåkandet ökar så mycket. Men, allvarligt, vem kan det störa att en husbil står här på natten, vi får ju tydligen stå här på dagen och det är ju då det ska vara plats för andra bilar. Vi ville iallafall ha en paus och äta middag.






I Haverdal har barnbarnet Jonathans fru Hannas föräldrar hus och vi har varit och hälsat på här några gånger så vi känner till det lite. Jag ringde Hanna för att fråga vad hon trodde, vi hade tänkt hälsa på hennes pappa Jörgen imorgonförmiddag innan vi körde hemåt. Hanna visste inte, men ringde tillbaka efter att ha pratat med Jörgen och han hade sagt att vi säkert kunde stå här nu vid denna tiden. Det lugnade oss lite och efter middagen gick vi upp till Jörgen för att säga hej.


Vi grillade revben till middag, så gott med potatis, bearnaisesås och sallad.


Vi promenerade upp till Jörgen och till deras fina hus. Det är bara Jörgen som bor här i veckorna, hans fru Eva jobbar i Forsheda där de också bor.


De har precis fått klart deras extrahus på tomten så att alla har sovplatser. Det smälter in så fint på tomten.


Vi blev bjudna på kaffe med goda kakor och hade en trevlig pratstund. Innan vi gick tillbaka fick vi se det nya huset invändigt.


Så snyggt och mysigt det också.



Så härligt att få sova däruppe med ett fönster att titta ut i, jag skulle kunna gå direkt och lägga mig där.
Vi promenerade tillbaka precis innan det blev mörkt, tack för besöket!



2 kommentarer:

  1. Jag följer skyltarna, tänker alltid att de sitter där av någon anledning, även om jag själv inte kanske alltid förstår orsaken. Finns det flera platser vid Haverdal, för jag har hört om att det ska finnas en ställplats där eller är den borttagen nu iom skylten? Hoppas ni sovit gott och inte blivit störda av att någon knackade på rutan :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu ser jag plötsligt din kommentar! Du har helt rätt, det förstör bara för husbilar att inte respektera det. Vi hade bestämt att åka hem, men ändrade oss när Jörgen menade att det är ok när det inte är badsäsong. Jo, den ställplatsen är kvar, den ligger i Skallkrokens hamn och är en bit från där vi var och vi ville besöka Jörgen, de har inte plats på tomten.

      Radera