Translate

onsdag 7 mars 2018

Alhambra

Idag har vi haft en fantastisk dag, vi har inte ens gått vilse, iallafall inte mycket! Vi vaknade här i Granada imorse med frost så vi klädde på oss ordentligt med det vi har. Vi tog bussen in till stan och bytte buss upp till Alhambra. Solen började snart värma oss en aning och det var tur för det blev mycket köande. Jättekonstigt system med olika köer som var svåra att fatta och nästan allt bara på spanska. Vi hade bokat biljetter och där blev vi nog lite lurade, campingägaren gjorde det och tog 10 euro, men vi fattade ju sen att vi lika bra kunde gjort det själva på nätet. Så småningom kom vi iallafall in på området, allt är helt fantastiskt, jag är såå glad att vi tog oss hit. Ni som är intresserade får själva läsa om det på internet, det är så mycket. Jag visar bilder därifrån, rätt många, så svårt att välja.Glad köade..... allt för att muntra upp mig, haha!

Det är ett enormt stort område med trädgårdar, byggnader, murar, bassänger m m.Damtoalett?


Också dom spanska poliserna som fanns överallt.


Kö igen för att komma in i palatset.Vi gick ner till stan, lite lättare än att gå upp. Harald undrade om vi båda låtsar att vi svimmar så kanske Röda korset kör oss ner.....Detta är första porten om man vill gå upp, vi kom ut här.


Nu på eftermiddagen var det riktigt skönt i solen och idag blev det Tapas.


Det räcker med 1 tapas för att bli mätt. Harald var lycklig och fick meatballs.
Kaffe på det så är lyckan gjord. Vi lyckades sedan ta oss till bussen och åkte tillbaka till campingen.

7 kommentarer:

 1. Vad härligt att vädret blivit lite bättre. Fina bilder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, bättre och bättre, en fin dag blev det, det är vi glada för!

   Radera
 2. Åååhhh!! Ohhhh!! Aaahhhh!!! Vackert vackert vackert!! Och så skönt väder ni fått, myyysigt att sitta ute och äta redan i mars!! Njuter med er!! KRAAAAM💚💚💚

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, jag vi njöt av det och så roligt att uppleva Alhambra! Kram

   Radera
 3. Vilken härlig dag..så roligt att få se alla dessa vackra bilder..och så glada och lyckliga ni ser ut...Här snöar det och vi har vinter...Kram Gunnel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, jag vi har sett bilder hemifrån, det är vackert, men det försvinner väl igen! Kram

   Radera
 4. Kom in här lite sent så jag bara instämmer med vad ovan sagts med tillägget att jag undrar om inte snön kommer att ligga kvar några dagar då vi i går kväll och i natt fått "jättemycket"! Ja vi får väl se vad "han" där uppe har tänkt sig för väder. Kramar.

  SvaraRadera