Translate

onsdag 28 mars 2018

Xeraco, Valencia

Vi lämnade Allicante med blandade känslor, jag hade kunnat stanna någon dag till, fin ställplats för 8,80 euro! Vi körde norrut upp mot Valencia, först en extra runda för att vi fått tips om en mack som fyllde gasol. Så var det inte så vi fortsatte, det är vackert i denna delen med mycket odlingar och ingen plast.


Och bland odlingarna hamnade vi, jag fattar inte varför GPS:en väljer dessa vägar, antagligen inställningarna, men det är så svårt att välja vad vi ska ha och vad vi ska ta bort.Möten på dessa vägar, det är inte kul, värst blev det med en stor sopbil!


Efter mycket krångel kom vi fram till ställplatsen vi sett ut och då var den full även om klockan bara var ca 10.30! Vi blev irriterade, en del bilar stod utanför, men det var så risigt och trist och vi började leta andra ställen. Först ringde jag en camping, ingen pratade engelska, jag ringde nästa och där fanns plats. Visserligen ca 5 km tillbaka men det var ju ok. När vi kom dit, till Camping San Vicente i Xeraco, var det en liten trång camping och killen som mötte oss sa att det inte var för så stora bilar som vår (och den är inte stor i jämförelse). Till slut kunde vi krångla in oss på en plats efter att killen fått flytta undan en massa skräp och lådor. Inte det bästa men iallafall en plats.


En välförtjänst tidig lunchfika! Under tiden kom även vännerna som vi ringt och omdirigerat.


När vi sedan gick för anmäla oss och betala så gällde inte Acsikortet, som ger rabatt under lågsäsong precis just denna veckan eftersom det är påsk, en övernattning 25,50 euro! Det gjorde oss inte så glada, det får bara bli en natt!
Här finns en restaurang och sedan är det stranden och havet, en jättefin liten camping faktiskt. Vi kastade oss snabbt ner eftersom det blir sista dagen vid kusten och längre norrut blir vi av med värmen igen.
Det blev två bad för mig idag så får jag väl vara nöjd. Nästa bad blir på Kvick i Höganäs!Nöjda med badet drog vi oss hem till Boris igen och jag gjorde middag. Idag blev det kyckling och vi kunde sitt ute och äta! Det har inte varit många gånger under denna tur.
Ulla och Bernt hade lite bättre plats för möblerna och vi satt med dom under kvällen.


Harald är nöjd med att vi nu kör hemåt, för mig är det blandat, jag saknar så alla hemma, men inte vädret.

2 kommentarer:

  1. Förstår att det tar emot att lämna solkusten men där ni är nu är det ju också fint. Det blir väl svalare nu då kan jag tänka men det hinner ju förmodligen bli vår ordentligt hemma i Höganäs innan ni når dit. Härliga bilder som alltid!! Glad påsk på er!! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack och Glad Påsk till er alla också! Ja inget är som våren hemma.... haha vad skulle vi här och göra? Kram

      Radera