Translate

lördag 31 mars 2018

San Sebastian

Vi körde tidigt imorse, svinkallt i bilen eftersom vi inte vågar köra värme med gasol så vi ville bara köra och få värme. Det blir inte mysigt alls. Idag har vi det likadant, ingen el och ingen värme, vi visste det, men ville se San Sebastian. Framöver ska vi bara stå på ställplatser med el. Vi kämpade oss fram på den smala vägen från den fina ställplatsen vi stod på.Vädret idag har varit helt eländigt, kallt, hårda vindar och regn. Vi var nere i 4 grader under körningen, hade 8 imorse. Nästan som hemma!


Just här var det visst riktigt fint.


Lite trista spanska byar.


Jag har inte sett så många regnbågar på länge som under denna resan.


Snöklädda berg här också.


Den där GPS:en lyckades få oss in i Pamplona och vi höll aldrig på att komma ut igen, men till slut struntade vi i den och bara körde för att ta oss ut ur innerstaden. Vi kom iallafall fram till San Sebastian och hittade ställplatsen, kryss i taket! Tur hade vi också att det fanns plats för oss. Det är som en parkeringsplats, bara att stå för övernattning. Bra ändå att det finns centralt och vi kunde promenera till stranden och centrum. 


En del vackra byggnader på vår väg ner till stranden och plötsligt en äng med smörblommor och jag längtade så hem.

Så mycket balkonger överallt.


San Sebastian har alltid känts lite exotiskt och jag har alltid velat se staden. Trots det eländiga vädret så är den helt fantastisk. Jag skulle gärna vilja återvända hit någon gång under sommaren, men inte med husbil.


För att komma till centrum i stan med den gamla bebyggelsen promenerar man längs stranden.
Högst upp står denna figuren, vet inte riktigt vem det är.
Vågorna kan också göra regnbågsfärger.
Efter stranden kom vi upp i centrum, vi hade tänkt oss att äta något gått och värma oss lite, men det var så packat med folk överallt. Alla tapasbarer var fullproppade och folk stod till och med utanför och åt. Vi gav upp helt enkelt och traskade tillbaka till Boris, nästan 1 mil gick vi.

Ikväll fick jag plötslig hemlängtan, det är påsk och känns så konstigt att inte vara med familjen. Middagen här i Boris blev riktigt tråkig, jag hade köpt färdig couscousröra, den var inte särskilt god och till det kyckling som inte heller var god som det alltid annars brukar vara. 


Påskafton..... nästa år är vi hemma sa vi till varandra. Men, för att inte låta hemlängtan ta över så är vi så nöjda och glada över att ha fått se San Sebastian och det minnet kommer alltid att finnas kvar. Imorgon lämnar vi Spanien, jag ser fram emot att komma tillbaka till Frankrike.

6 kommentarer:

 1. Här hemma är det kallt o trist så stanna i Spanien! 🤣 Det ser fint ut i San Sebastian.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har nog hunnit bli vår innan vi är hemma, det hoppas vi på!

   Radera
 2. Alltså WOW!! Sååå vackert!!! Förstår fin känsla♥️ Men snaaart är ni hemma igen! NJUUT nu!! KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja nu närmar det sig hemma! Kram

   Radera
 3. Jag vill åka till San Sebastian och äta på någon/några av alla deras matställen med grym mat. Har förstått att det ska finnas mycket gott där. Fina bilder och tack för inblicken i hur staden ser ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det vill jag också haha! Det var synd att det var så dåligt väder och så fullt på alla matställen så maken ville inte trängas där. Men, en fantastisk stad!

   Radera