Translate

lördag 24 mars 2018

Fiesta i Cartagena

Igår blev det inget inlägg på kvällen, jag hade massor av bilder och orken tog slut. Vi åkte alltså in till Cartagena för att titta på den stora fiestan som är en katolsk högtid, det var också helgdag. Det handlar på något sätt om en madonna, jag har inte riktig koll på det. Tyvärr hade vi missuppfattat lite de olika sakerna och tiderna så vi åkte in redan på förmiddagen. Eftersom vi var fyra så delade vi en taxi istället för att åka buss, lyxigt!


Vi startade med en promenad på Cartagenas fina gata med fantastiska byggnader och balkonger, så vackert alltihop.Jag gick in i en kyrka där många människor tog nattvarden denna dag.


Under helgdagen var det också fritt inträde på alla muséer och vi gick strax in för att titta på Amfiteatern och muséet i anslutning till den. Det var helt fantastiskt, vi har sett många, men det är alltid fascinerande.

"Två ruiner" sa Harald när han tog detta fotot, det var väl snällt sagt?

Efteråt satt det fint med en lunch och få sitta en stund. Vi sammanstrålade igen med vännerna och åt tillsammans.Ni, kära läsare, har väl väntat på pizzan och här kom den! Jag hade velat ha Paella, men där slog snålheten till! Skulle jag haft den som det dagliga erbjudandet så var vi tvungna att vara två som beställde och ingen annan var intresserad.

Harald och jag fortsatte ner till hamnen för att titta där, fint där också.


Vi fortsatte till Roman Forum distriktet och det var nog det allra mest intressanta. På väg dit ertappade vi Ulla med att köpa frozen yoghurt och då blev jag också sugen. Den var inte god så den hamnade i en papperskorg!Tänk att allt detta byggdes före Kristus av Romarna, det är helt enormt att titta. Det är gjort så väldans fint för besökarna och man kan läsa om allt med teckningar på hur det sett ut och vad som visas av det.

Lite av de ursprungliga målningarna finns kvar.
Plötsligt hittade vi vännerna på en uteservering, ja hittade och hittade, Harald och Bernt har varandra på Hitta vänner i telefonen och vad bra det är! Det blåste lite väl mycket där och vi flyttade oss till en annan servering där vi ändå skulle se alla samlas för processionen inför Siestan.


Här samlades nu alla festklädda människor, alla hade olika färger och mönster på sina kjolar och annat och det var folk i alla åldrar, mest kvinnor, men även en och annan man som var klädd med traditionella kläder. Vi satt och beundrade alla och gick sedan vid sidan om processionen för att vi trodde de skulle samlas på en särskild plats med alla blommor.
De flesta hade fina hårsmyckningar också.

 

"och här kommer syföreningen" sa Ulla
Det fanns så många fina barn, både pojkar och flickor.
Till och med en säckpipeorkester

Mycket publik fanns det också.


Typiskt par, hon fint klädd och mannen i vanliga kläder.Synd att ni inte kan höra allt ljudet, musik och sång och sorl.Vi hade som sagt inte fattat det hela riktigt rätt, men när vi frågade några så skulle det största inte börja förrän vid halv nio-nio på kvällen. Jag blev helt bortröstad där och vi gav upp och åkte en taxi tillbaka till ställplatsen. Taxichauffören fattade helt fel vart vi skulle och det blev en lite dyrare hemfärd.


Tillbaka hade solen precis gått ner och vi var trötta och väldigt nöjda med att ha varit med om allt detta. Lyftkranen såg ut som guld i solnedgången.

Cartagena så värt ett besök även om det inte varit fiesta.

8 kommentarer:

 1. Vi låg där några nätter på vår väg mot Alicante. En jättefin och trevlig stad, mycket att se. När man ser Harald i marinan längtar man tillbaka lite.... Ha det bra! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja verkligen en fin stad! Hoppas snön börjar försvinna nu! Kram

   Radera
 2. Tack för alla dessa härliga bilder! Hoppas ni får bra väder i fortsättningen också. Kramar.

  SvaraRadera
 3. Så mycket fint ni får se och uppleva!! Många fina bilder har du tagit!! Scrap scrap scrap🤩 Ha det så gott och hälsa !! Kram Anna 💚💚💚

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja många upplevelser, men hemma är bäst haha! Kram

   Radera
 4. Vilka underbara bilder och så fina kläder ni fått se! Fantastisk liten stad! Romarna var otroliga på att bygga, runt hela Medelhavet finns lämningar efter dom. Vägar och broar som de byggt. Inte finns våra gamla vägar kvar om 1000 år?
  Skönt att det inte regnar på er! Här väntar vi på en vinter till i nästa vecka...Kram från Vanja.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja det är såå imponerande, Harald går och tar på stenarna och säger tänk detta har människor tagit i för över 2000 år sedan. Här har det inte varit så kallt på 80 år säger folk! Konstigt väder är det! Kram

   Radera