Translate

fredag 30 mars 2018

Fontellas

Det är väl ingen som vet var Fontellas ligger, knappt vi heller, men vi har passerat Zaragoza på vår väg mot San Sebastian. Vi har kört 44 mil idag så va har kommit en bit iallafall. Först hamnade vi på dom där små odlingsvägarna haha!


Också kom tåget!


Vi har haft så fina landskap idag, det är mycket roligare att köra inne i landet än ute vid havet. Ett tag var vi uppe på 1200 meters höjd och sedan var det enorma slättlandskap.
Vi gjorde några stopp, letade efter gasol också, även idag utan att lyckas. Vi köpte baguetter och fick dom varma i handen.Fikastopp, kändes mer som på kalfjället i Lappland.
Vi kom till vindistrikten och enorma vinodlingar överallt.

Också små städer med vinhus, tyvärr var allt stängt idag.Vi hade sett ut en ställplats för natten och då kom vi som vanligt fel och till slut på jättesmå konstiga vägar, då var jag så irriterad att jag glömde fotografera. Flera gånger fick vi backa och ta den där lilla grusvägen...... Men, så kom vi fram till ett helt underbart ställe, en fabrik, Artajo,  som gör olivolja och med olivlundar runtomkring.


Så tyst och stilla här.
Många gamla redskap från olivskördar finns att titta på.


Fabriken, en modern och flott byggnad.
En fri ställplats med all service utom el, fantastiskt.De snötäckta bergen i bakgrunden.


Vi hann sitta ute med en kopp kaffe en liten stund innan det blev för kallt.


Jag gick upp till byggnaderna där det var öppet! Dock ingen personal synlig så jag köpte ingen olja.
Fin utsikt från middagsbordet, middagen blev inne i bilen.


Jag blir inte klok på de spanska korvarna och vad det är för olika sorter. Den här blev liksom rå så jag fick dela den och steka om den. Jag gillade den inte alls. 

2 kommentarer:

  1. Oj oj oj så vackert!! Så många fina platser ni hittar!! Tack för att du delar med dig! Hoppa över korvarna härefter, haha!! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst gör vi, vi blir helt mätta i huvét! Ja dessa äckliga korvar, dom får nog vara för mig, Harald kan gå till korvkiosken hemma haha! Kram

      Radera