Translate

torsdag 22 mars 2018

Cartagena

Det var 8 grader imorse, en iskall vind, men när väl solen har kommit upp en bit börjar det bli varmare och i eftermiddag var det riktigt skönt. Vi checkade ut från campingen och körde en kort sträcka till Cartagena.


Det var en riktigt vacker väg, med grönklädda toppar och vidsträckta odlingsmarker.
När vi närmade oss ställplatsen visade GPS:en oss lite fel. Enligt den skulle vi köra in på en smalväg fullt med parkerade bilar och det gick inte att mötas. Vi chansade och körde, det låg någon slags stor byggnad/skola som hade något arrangemang denna dag och det var rörigt med massor av bilar. Vi förstod till slut att det nog inte var rätt och en man kom och frågade oss om vi skulle till ställplatsen, jo och då skulle vi köra en helt annan väg. Det var nu eländet började, helt omöjligt att backa och vända, jag fick gå ut och försöka vinka fram så Harald kunde backa och köra små små bitar. Vi föranledde långa bilköer och när vi äntligen vänt skulle vi ut från vägen där bilarna absolut inte kunde vänta, rena kaoset och spanjorerna var skitförbannade och viftade med armar och allt dom hade. Till slut kunde vi pusta ut och kom på rätt väg. Vi hade fått tips om ställplatsen av några holländare och det är ett litet familjärt och trevligt ställe. Vi hade tur för det fanns inte många platser kvar och när vi bokat åt vännerna Bernt och Ulla, som skulle komma senare, fanns det bara en plats kvar. 


Bredvid oss finns en olivlund.


Resten av dagen satt vi och njöt i solen och pratade med andra som kom förbi, så mysigt. Vi valde och köra hit för att vi visste att det går bussar till Cartagena som vi tänkte var trevligt att se. Det visade sig att det är stora festligheter där i helgen, en av Spaniens finaste fiestor, det ska bli så roligt att vara med om.


Ställplatsliv.

4 kommentarer:

 1. Åhhh!! Ljuvligt !! Alltså när ni väl kom på plats😘
  Ja det är inte lätt att köra med stora ekipage ibland. Vilken glädje att ni fått så fint väder. Kram 💚💚💚

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, tack snälla, nej och den där olyckan med backspegeln satt liksom i kroppen! Kram

   Radera
 2. Det där är min mardröm! Med en bil på 8,40 så misstänker jag att vi lär hamna i den situationen emellanåt... Skönt att kunna pusta ut i solen efter en sån pärs. Trevlig fredag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja det är inte alltid lätt, men det gäller att behålla lugnet och det är Harald bra på, jag får kämpa lite mer haha!

   Radera