Translate

tisdag 6 mars 2018

Granada

Jag har alltid velat se Granada och Harald Alhamra som också ligger där. Vi var överens om att vi inte kan lämna Spanien utan att ta oss dit på något sätt. Vilken dag hade vi inte bestämt, men när vi vaknade även denna dag av att hela bilen riste och gungade så blev vi så oändligt trötta på blåsandet att vi bestämde lämna Almerimar.


Morgonutsikten med snö på Sierra Nevadas toppar.


Ganska fin morgon förutom blåsten.


Vi lämnade Almerimar.


Det var riktigt vackra vägar idag och många tunnlar.


Imorse bokade vi en plats på en camping i utkanten av Granada, Camping Reina Isabel i La Zubia.  En liten fin camping, men dyr, alldeles för dyr för oss, men det hade också kostat att resa upp till Granada, 51,20 euro för två nätter, det suger.


När vi tagit en lunchfika och fixat lite tog vi bussen in till Granada. Det regnade till och från och var kallt, på hemvägen var det 10 grader och då var vi genomfrusna. Vi var inte klädda för kylan.Vi började vår sightseeing med gott mod, ännu inte genomfrusna och ännu behövde vi inte bekymra oss över hur vi skulle hitta tillbaka.Planen var att vi skulle sätta oss och äta någonstans, det fanns massor av matställen/tapasställen, men vi bara gick på. Vi hade fått för oss att vi skulle se katedralen, men kom hela tiden fel.

En, jag säger EN butik var jag inne i, Harald är inte så pigg på det, men här ville jag köpa några små brickor, det ville inte Harald. Istället köpte jag en spansk liten tjur att ställa bland våra dalahästar och den lappländska renen. 
Jag undrar om kon annars har solhatt?

Jodå, vi hittade Katedralen till slut, men inte ingången haha! Den är enorm och nu var vi också trötta.Vi hittade inte, vi är helt vansinnigt idiotiskt värdelösa på att orientera oss. Utrustade med karta och telefon med Hero eller något gick vi hela tiden åt fel håll. Då börjar diskussionerna om var vi ska gå och irritationen blir hög. Nu får vi helt enkelt sluta att bege oss till storstäder eller bara gå guidade turer. Det är dags för det!!! Haralds telefon började bli urladdad och min var det redan och vi blev stressade. Nu undrar jag, hur gjorde vi och alla andra förr? Ja, jag vet ju hur vi gjorde, vi gick vilse då också!!!! Det blev inget restaurangbesök heller, plötsligt åt inte Harald tapas???? 


Vi kom iallafall på bussen tillbaka och det fick bli Bullens Pilsnerkorv i bilen. Nu sitter vi och försöker hålla värmen med regnet smattrande i taket. 

4 kommentarer:

 1. Här sitter jag och kollar på dina fina bilder och allt vad ni är med om och då har jag säkert 25 grader i rummet. Synd att ni haft så tråkigt väder hittills, men nu kan det ju bara bli bättre hoppas jag. Kolla var sol och värme finns och styr kosan dit. Kramar till er båda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja om vi bara kunde göra det, skitväder överallt runt oss, vi diskuterar just saken, var ska vi ta vägen? Raka vägen hem eller? Haha!!!!! Kram

   Radera
 2. Se där ja!! Nu kommer äventyren igen😘 Men ni reder er ju ändå och ger inte upp!! Ni är så bra♥️ Leta upp värmen nu!! KRAAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, haha, detta blir nog vårt sista äventyr...... nej, det kan jag ju aldrig hålla..... Kram

   Radera