Translate

söndag 1 juli 2018

Cykeltur

Idag tog vi en cykeltur, vi har fortfarande fantastiska sommardagar, men idag blåste det lite väl mycket. Jag ville gärna cykla till Farhult och bada och Harald hängde med. Det är en bit, ca 12 km och vi var glada för elcyklarna i vinden. Det blev för mig en liten barndomstur, varje dag på sommaren cyklade jag till Farhult och gick i simskola jag var väl en 8-10 år då. Det var långt och jag minns såväl vägen och husen jag beundrade och jag kunde berätta för Harald under cyklingen.


Först kom vi till huset som ligger ganska nära Höganäs, här gick jag i söndagsskola och dit åkte vi med en familj som tagit sig an detta.


Nästa hus var där jag gick i småskola, det är idag ett bostadshus.


Om ni inte ser det så är det jag andra från vänster längst ner. 


I Ornakärr cyklade vi ner till mitt barndomshem, men jag ville inte gå in utan det blev ett foto utanför tomten.


Vi cyklade vidare till Farhult och badet där. Det är fin sand och väldigt långgrunt. När jag var barn fanns här bryggor.


Vi badade och det blev en lång vandring ut. Vattnet var ljummet, helt overkligt!Efter badet hann vi precis köpa en glass, han stängde för det var för lite folk tyckte han.


Vi cyklade hemåt genom Jonstorp och förundrades över att det var så mycket folk tills vi upptäckte att det var marknad i byn.


Vi gick en bit fram, men det är inte så kul.Vi fortsatte på landet till Södåkra, Glimminge och Väsby.


Nu står sädesfälten så fina.I Väsby stannade vi och jag fotade där jag gick i folkskola, klass 3 till 5. Sjätte klass gick jag i Höganäs efter att vi flyttat.
Det blev en rolig cykeltur med mycket minnen för min del. Ikväll vilar vi och tittar på fotboll!

5 kommentarer:

 1. Meeen så vackert och vad roligt med alla fina minnen!! Och vilket bad!! Avundas er!! 😍 Kram Anna ❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, men ni har väl sommar ni också ser jag ju på väderkartan! Och en badsjö, fast det är inte samma som havet, kram

   Radera
  2. Jo vi har jättefint, men dina bilder är ju för underbara!!!!

   Radera
 2. Det var roligt att följa med på er cykeltur...det är så fint överallt så det spränger i bröstet..ett privilegium att bo i Kullabygden..man borde uppskatta det alltid. Och kul med skolkorten, där var många som jag kände igen..Kram Gunnel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är det verkligen, kul att du kände igen folk, jag undrar alltid var dom tagit vägen?
   Kram

   Radera