Translate

söndag 29 juli 2018

Skokloster

Idag körde vi med GPS, Here på Haralds Iphone och Google Maps med inställd ställplats på min Iphone! Det gick bra om vi skippade GPSen. Lugna och fina var vi haha. Först körde vi till Bålsta till en scrapvän som jag köpte en massa scrappärmar av.


Ulrika hade nyligen flyttat in i ett nytt hus där i Bålsta och det var roligt att träffa henne.
Vi fortsatte sedan till Skokloster där det också finns en ställplats. 


Jättefin ställplats helt gratis, ingen service, men det behövs ju inte.


Efter en lunchfika gick vi till slottet. Harald har varit här som barn på en skolresa och mindes lite från den.Det var extra program där i helgen, Riddarspel och marknadsförsäljning.

Precis när vi skulle gå in i slottet började det ösregna och ett åskoväder drog in.Det är fritt inträde på Skokloster eftersom det ägs av staten, men vi köpte en guidning för 80 kronor.


Det var roligt att höra guiden berätta om Wrangels liv och dennes efterlevande.En imponerande samling vapen och annat i flera rustkammare. Helt vansinnigt!Slottet är i barockstil och överdådigt, men det här taket var fint.Detta rummet skulle blivit en stor bankettsal, men blev aldrig färdigt och står nu som det ofullbordade rummet.
Haha, jag sa till Harald att han fick vara allvarlig om han skulle likna någon från den tiden, idel bistra uppsyner på alla målningar som fanns överallt.

När vi gått färdigt vräkte fortfarande regnet ner och med en medhavd paraply gick vi tillbaka till Boris, våta blev vi ändå. Vi hade lämnat bilen med några takfönster lite öppna och det hade kommit in vatten så vi fick börja med att torka upp och sedan byta kläder.


Det syns inte men här gick riktiga vågor av vatten på gatan.


Jag gjorde stuvad ny vitkål och stekt falukorv till middag, jättegott.


Vid halv niotiden tog jag en liten promenad, regnet hade upphört och det var stilla och folktomt.


1 kommentar:

  1. Ni hinner med en hel del!! Både nytta och nöje!! Kul att träffa Ulrika. Så roligt att se allt ni tar er för. Kram

    SvaraRadera