Translate

söndag 1 juli 2018

Sommarfest i Höganäs

Igår startade jag dagen med ett morgonbad. Ett helt annat bad, stilla, tyst och ljuvligt, nästan som meditation.
Resten av dagen ägnades åt Sommarfesten med matmässa, musik och aktiviteter. Vilken fantastisk dag det blev denna första Sommarfest.


Massor av människor kom ner till Kvickbadet denna dag.


Där fanns många olika möjligheter till aktiviteter, klättra, ro, utforska livet i vattnet, bygga lego och mycket mer. Vi började med matmässan, många lokala matproducenter visade och sålde sina produkter. Vi köpte med oss en del saker hem.
Trängsel kring all provsmakning. Vi köpte goda bullar och kaffe med oss för att lyssna på första musikutbudet, ett lokalt band som jag just nu inte kommer ihåg namnet på. Ett tjejband, jättebra är dom!Där sammanstrålade vi med sonen Andreas med fru Ulle och svärfar Totte.

Längs med hela kortsidan fanns det tält med matställen. Där hittade vi vännerna Ingrid och Jan.


Kl tre var det dags för barnmusiken, det var Bamse och en tjej som sjöng barnsånger där barnen kunde vara med.Vi gick hem en runda efter detta och gick tillbaka för att lyssna på musiken och träffa vänner.


Vi träffade familjen Sjöberg med vänner.Vännerna Ame och Eivor och många fler, sonen Fredrik med familj kom också. Vi köpte mat i Holy Smokes foodtruck, jättegott, jag fick stå i kö ca en halvtimme och när vi väl fick maten bara åt vi, inga foto alltså. Det var överhuvudtaget långa köer till all mat och dricka, går kanske att förbättra ett annat år.


Loreen sjöng, jag är väl inte så stort fan av henne, men kul ändå att både se och höra.


Efter Loreen var det en flyguppvisning.

Sedan följde musik med Viktoria, inte vår musik det heller, men som med Loreen roligt att bara få uppleva allt detta helt utan dyra biljettkostnader.

Vi hade roligt, hade förberett oss lite för dåligt, vi skulle haft en filt/stolar att sitta på, lite mer kläder. I tältet var det fullt ös med människor en bra dj som underhöll, men vi var några som bestämde oss för att gå till restaurang Kvarnen istället. Där var det fullt så vi hamnade på Hotellet istället och där avslutade vi efter en trevlig stund. Jag hade kunnat gå hem och sätta på mig mer kläder och gått ner igen för att lyssna på Samir och Victor, men Harald ville inte. Det var nog lika bra det, vi var trötta. Men en fantastisk dag, så roligt med denna folkfest där alla generationer kan samlas och det finns något för alla.

2 kommentarer:

  1. Bacillen fantastisk dag och vilka kontraster från morgon till senare på dagen ner vid badet!!!😊 Hörligt med vänner, familj och god mat!! KRAM

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, ja en underbar dag på alla sätt! Kram

      Radera