Translate

onsdag 18 juli 2018

Långsjö/Veddö

Vi står så fint här på tomten, tyst och lugnt är det.Vaknade idag med lite ont i min arm och allmänt vingabröten som vi säger på skånska, men det går ju över så småningom.

Lasse har lämnat båten för att få hjälp med motorn som hackar oroväckande. Vi visste inte om den skulle bli klar under dagen så det var bara att vänta. Efter en lugn morgon så hängde vi med dem till Tanum för att handla och efter det gick vi Veddö runt eftersom vi inte hörde något om båten. Veddö är  ett naturreservat och väldigt vackert.Det börjar redan bli höstfärger.
Vi stannade en stund vid en av badplatserna, Lasse var den ende som hade tagit med sig badkläder.
På hemvägen stannade vi till i den lilla hamnen för att se om de jobbade med båten, men den låg där precis som Lasse lämnat den.


Tillbaka hemma och efter en fika spelade vi kubb.


Dom här två var helt outstanding på kubb, vann tre gånger helt överlägset över oss andra. Ikväll bjöd Lasse och Helén på middag. Grönpepparbiffar med potatis och sallad, så makalöst gott.Vi satt på deras altan och hade det helt underbart skönt.

Jag lovade receptet på marinaden till kycklingen jag gjorde i måndags. 

Rivet skal och saft av 1 citron
4 msk olivolja
2 msk flytande honung
1 msk smulad rosmarin
3 msk soja
1/2 tsk svartpeppar
1 tsk salt

Jag hade inte rosmarin men tog en örtkrydda där det fanns rosmarin i. Jag lät kycklingen ligga i marinaden en dryg halvtimme före stekningen. Om man vill grilla kan man trä kycklingen på spett. 

Det är inte så lätt nu med laddning till datorn och internet så ni får ursäkta att jag inte svarar på kommentarerna och inte heller kommenterar andras bloggar. Jag har försökt använda min Iphone, men då går det inte att publicera mina svar eller kommentarer, varför fattar jag inte.

1 kommentar:

  1. Så många fina platser ni besöker och många goda vänner med god mat o dryck. Fortsätt och njut! Kramar.

    SvaraRadera