Translate

söndag 15 juli 2018

Grebbestad eller Fjällbacka

Imorse körde vi iväg från den stora infartsparkeringen i Fjällbacka. Vädret var bättre idag och vi var sugna på ett bad. Vi chansade på att stå på en parkering vid Edsvik camping, jodå vi körde in på ett ställe nära där vi stod för 2 år sedan. Parkerade slog upp dörren och strax kom en man och sa att där får vi inte stå, nä det fattade vi, men tänkte chansa, ska bara bada..... Vi fick köra därifrån, var kör vi? Långtidsparkeringen utanför Grebbestad så packar vi ner badkläder och tittar på stan samtidigt.


Ja så här gemytligt är det, men vi packade ihop och började vandringen till stan. Vi kunde lika gärna stå kvar på parkeringen i Fjällbacka kom jag på när vi gått en bra bit, då kunde vi gå ner och bada på Badholmen, mycket närmre. Ska vi köra tillbaka? frågade Harald och ja det gör vi, vände, startade bilen och körde tillbaka till Långtidsparkeringen i Fjällbacka. Vi är så korkade.......


Så blev det denna långtidsparkeringen igen. Men, vi packade ihop och promenerade ner till centrum och till Badholmen.Badholmen, det blev ett bad och jag fick hoppa från trampolinen, nöjd och glad trots långtidsparkeringar.Solen gick helt i moln så vi promenerade vidare.


Nya små sjöbodar i hamnen, eller snarare små förråd till båtägarna.


Vi gick ner till Badberget där Harald oftast badade som barn när de inte var ute på öarna. Då fanns inte bryggorna.


Vi gick upp till Kvarnberget och detta huset var Haralds mormor och morfars.Snett över bodde Haralds moster Ami och där träffade vi de nuvarande ägarna och hade ett trevligt samtal.


Jag fotograferade också vid baksidan av huset.


Detta är ett helt anonymt hus med vackra rosor.


Jag tog vägen genom Kungsklyftan medan Harald väntade på andra sidan. Det var faktiskt mer otillgängligt än jag kom ihåg eller är det för att jag fått svårare att gå på sådant underlag.

Ingrid Bergmans plats och vi köpte en glass och satt och tittade på folklivet.


Vi gick ut för att se om Antikaffären Gullaboden var öppen, det var den inte, men öppnar på torsdag.


Tillbaka i Boris tittade vi på finalen i fotbollsVM, åt middag och hade det skönt.


Jag hade fryst köttfärssås med hemifrån och även om den var tinad och fryst några gånger så var den ok med lite extra kryddor. Igår åt vi Isterband och dillstuvad potatis, nu är nästan all middagsmat slut så en storhandling är nära förestående.

2 kommentarer:

  1. Jag har aldrig varit i Grebbestad, hade tänkt att göra en tur i Bohuslän denna sommar, men det blev bara Tjörn och Varberg.. Nästa år eller senare i augusti/sept innan vi drar söderut kanske :)

    SvaraRadera
  2. Härligt m lite äventyr!! Fina minnen och bilder från Haralds barndomsplatser. Ha det så gott nu ❤️❤️❤️ Kram

    SvaraRadera