Translate

tisdag 24 juli 2018

Motala

Idag blev det helt fel, vi körde iväg tidigt, det har vi lärt oss om vi vill ha plats. Jag hade sett ut en ställplats i Motala, men min tjocka tumme tryckte nog på fel ställplats för det blev en annan. Vi hamnade på Motala Vätterfiskeklubb och inte förrän vi redan var på plats och hade betalt fattade jag att det var fel. Eller fel och fel, efter ett tag tyckte vi det var helt ok, till och med fint. Den var belägen lite långt ifrån det mesta och jag blev återigen irriterad över att Harald vägrar cykel. Flera gånger har jag avstått från att cykla eftersom jag tycker det är tråkigt att vi inte kan göra det tillsammans men idag fick det vara nog. Cykeln ut och jag for iväg, först cyklade jag längs med Göta kanal till Motala ström, det var så fint och så vackert.


Vi står fint iallafall.


På min cykeltur längs med kanalen passerade jag Platens grav, han som fick till kanalen.Motala ström, här fanns en fin ställpalts som jag kollade och sedan vände jag. Jag cyklade till hamnen och stannade för att köpa glass och ringa min dotter, såg fram emot en fin stund där, men upptäckte att jag glömt Iphonen där jag också har mitt betalkort. Det blev ingen glass och inget samtal.


Här finns en fontän, en fin sådan.


Jag cyklade tillbaka för att hämta Iphonen och fortsatte för att leta upp badet. Harald hade det bra på ställplatsen.Jag kom lite fel som vanligt, men hittade till slut Jerusalembadet som var packat med folk. 


Jag fick ett bad iallafall, uppfriskande i Vätterns klara vatten, men inte lika skönt som på Västkusten med det salta vattnet.Till middagen idag gjorde jag en färdigköpt potatisgratäng i Omniaformen på spisen, det gick jättebra och blev gott, till det en kotlett, helt ok.


Vi blev bjudna till husbilsgrannarna på en kvällsdrink, de hade en temperaturmätare på bordet, detta är alltså kl 19.41 på kvällen. Faktiskt är det en aning för varmt för att vara skönt. Men kvällarna är underbara.


Det blev en riktigt trevlig kväll tillsammans med två par från Strömstad.


3 kommentarer:

 1. Motala är väldigt fint och trevligt. Vi stod i Södra hamnen en riktigt blåsig helg och vi cyklade runt och njöt av omgivningarna. Skulle inte uppskatta lika mycket utan cyklarna. Helt klart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag hoppas min make tänker efter på nästa tur.....

   Radera
  2. Jag kan inte kommentera på din blogg, får veta att mina uppgifter jag lämnar klassas som spam?????

   Radera