Translate

torsdag 26 juli 2018

Mariefred

Igår glömde jag helt att skriva vad vi tyckte om ställplatsen i Berg, vi tyckte den var helt ok. Ingen el och lite långt till servicehuset och vi såg inte kanalen från ställplatsen. Men gott om plats var det och ganska trivsamt. Det kan vi inte säga om ställplatsen vi hamnat på idag.


Solvändans ställplats, en stor helt öppen grusplan som vi fortfarande ikväll är helt ensamma på. Det finns el, men ingenting annat. Jag får noja av detta, två husbilar kom under dagen, men körde direkt. Är det något vi inte vet? Bry er inte om skylten till höger, det är en ställplats däruppe vi står och det kostar 150 kr som betalas med swish. Med gott mod vid ankomsten satte vi ut våra möbler och fällde ut markisen, det var stekhett, i skuggan 34-35 grader och senare fick vi ingen skugga av solen och fick gå in i rena bastun i bilen. Varför står vi då här? Vi har beställt en resa med båt till Birka imorgon och den avgår kl 10 från ångbåtsbryggan i Mariefred, en 20 minuters promenad härifrån. Jag har börjat tappa modet och vill hem.
När vi lunchfikat efter ankomsten hit ville jag röra på mig, Harald tyckte det var alldeles för varmt så jag tog cykeln in till stan.


Det är en fin liten stad med mysiga hus och småstadskänsla.Här ligger också Gripsholms SlottHär var det B&B och en underbar innergård.

Dessa gröna hus, älskar dom.
Ikväll blev det kyckling med denna rub, det var gott. Jag gjorde en vitlökssås till, varför vet jag inte, jag tål det inte. Men det är gott.

2 kommentarer:

  1. Ni är så tappra i denna hetta!! Fina bilder därifrån staden!! Och mumsig mat!! Hur gick det då om du åt såsen du inte tål?? Toka❤️ Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, mår inte bra, får ta Omreprazol eller vad det heter! Kram

      Radera