Translate

måndag 23 juli 2018

Karlsborg

Vi lämnade fina Hajstorp imorse, dit vill jag fler gånger, vilken idyll. Vi körde till Karlsborg vid Vättern där sedan Göta kanal fortsätter västerut. Den ställplatsen har vi läst gott om, men vi tyckte inte den var något särskilt efter Hajstorp. Ett stort plus dock för serviceanläggningen här, bland det tjusigaste vi sett, verkar helt nytt.


Vi stod dock med fin utsikt.


Vi tog en promenad till Karlsborgs Fästning, det blev nästan 7 km så skönt, då har vi fått lite motion. 


Vi gick längs med Vätterns strand och blev riktigt badsugna, men hade inga kläder med oss.


Ingången till området.Här inne finns muséet, men vi gick inte in. Vi kände oss inte tillräckligt intresserade för att betala inträde. 


Det var inte riktigt min grej och Harald tyckte inte det var tillräckligt gammalt för att vara intressant. Hela fästningen byggdes i början av 1900-talet och är fortfarande i bruk.Det fanns en butik med gamla rekrytgrejor.


I den stora matsalen serverades dagens rätt och efter lite velande åt vi här. Det var ju rätt roligt med denna miljön, men maten var inte någon höjdare.Jag åt fisk som vanligt, den var ok men potatisen var oätlig.


Harald kan ju alltid äta korv haha!

Vi fortsatte ner till hamnen och broöppningen för båtar som ska gå in i kanalen.
Kanalhotellet, ett speciellt hus.


Dagarna bara går och vi bara slöar känns det som. Nu är denna dagen också slut.

6 kommentarer:

 1. Så intressant det är hur olika vi alla tycker om ställplatserna. Gick in och läste om Hajstorp i en app och med 2 timmars mellanrum hade två personer gett 1 resp. 5 stjärnor :) Karlsborg funkar fint att stå en natt eller två. Bra servicehus som du säger och ni fick ju en av de bästa platserna, vi stod längst bak och det enda vi såg var andra bilar :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja egentligen ska man alltid bilda sig en egen uppfattning, det är så olika vad man uppskattar och även vilket humör man är på. Det hade varit roligt att träffas tycker jag!

   Radera
  2. Vi träffas gärna! Hur ser era planer ut framöver?

   Radera
  3. Vi är på väg mot Stockholm nu, ska först besöka Birka och efter Stockholm hem till Höganäs.

   Radera
 2. Ännu en ljuvlig sommardag!! Och en massa fina bilder! Kan undra vad ni bjuder på härnäst😍😍😍 Kram

  SvaraRadera