onsdag 8 november 2017

Kycklinggryta

Middagen idag gjorde Harald efter ett recept som jag rivit ut från Hallåtidningen. Därför skriver jag receptet i ett eget inlägg. Den kycklinggrytan var väldigt, väldigt god tyckte jag och även Harald. För oss en perfekt kombo med kyckling och choritzokorv så att vi båda får våra favoriter.


Kycklinggryta allt-i-ett i ugnen

4-6 kycklingfiléer 
1-2 msk rub
3 paprikor i olika färger
1 vitlöksklyfta
1 ask små champinjoner
1 gul lök
1 röd lök
10 små tvättade potatisar
1 liten knippe örter t ex salvia eller timjan
salt och peppar
3 msk olivolja
1 citron
några chorizokorvar

Sätt ugnen på 200 grader. Torka av kycklingfiléerna och klappa in ruben. Lägg kyckling, paprikabitar, vitlöksklyfta, champinjoner, lökbitar, potatis och örter i en smord långpanna. Salta, peppra och ringla över olja och nypressad citronsaft. Blanda. Ställ in pannan i mitten av ugnen ca 30 minuter. Vänd på kycklingen och rör runt grönsakerna ett par gånger under tiden. Dra av skinnet på korven och skär den i skivor. Lägg korven i pannan och kör klart i ugnen tills kycklingen är klar. Garnera med hackade örter och citronzest.

2 kommentarer:

  1. Mums mums!!! Låter mycket gott!!! ♥️♥️♥️

    SvaraRadera